AcasăPoliticaBode, replică-fulger pentru Barna: ”Total incorect” - VIDEO

Bode, replică-fulger pentru Barna: ”Total incorect” – VIDEO

Bode, replică-fulger pentru Barna: ”Total incorect” - VIDEO

Liberalul aflat în fotoliul destinat ministrului de Interne n-a trecut cu vederea constatarea căreia i-a dat glas, în cursul acestei zile, vicepremierul Barna, copreședintele USR PLUS. Cea cu privire la jandarmii care s-au aflat, vineri seară târziu, la Spitalul Foișor, la momentul evacuării masive a pacienților internați acolo, ca urmare a deciziei de a transforma unitatea medicală într-una suport COVID.

Am văzut în spațiul public o afirmație nedreaptă la adresa Jandarmeriei Române. Este total incorect să faci trimitere la o instituție fundamentală a statului român (…) cum este Jandarmeria”, a punctat Lucian Bode, într-o conferință de presă, e drept că fără să facă vreo nominalizare.

Totodată, liberalul aflat la șefia MAI-ului e aplicat în ce condiții au ales jandarmii să meargă la unitatea spitalicească respectivă, susținând că ar fi fost vorba despre o acțiune ”din proprie inițiativă”.

”Responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva activitate revenea firmei de pază. În condițiile în care ei se vedeau depășiți de situație, aveau obligația să solicite sprijin poliției și jandarmeriei. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat acest lucru. Și, din proprie inițiativă, unitatea de jandarmi a decis să participe și să se implice în asigurarea ordinii și liniștii publice în fața Spitalului Foișor, fără să fie solicitați la acest lucru. În consecință, rolul Jandarmeriei a fost acela de a asigura protecția celor care erau în situația de a fi externați în fața spitalului. Din proprie inițiativă, subliniez, fără să fi fost solicitați”, a declarat Bode, într-o conferință de presă.

Ce spusese Barna

Anterior în cursul zilei, până să aibă loc ședința Coaliției, în care să se discuție pe marginea situației apărute vineri seară târziu la Spitalul Foișor, dar și referitor la soarta actualului ministru al Sănătății, date fiind nemulțumirile apărute în rândul mai multor liberali cu privire la Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna declarase, cu referire la acel episod, că ”este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media”.

”Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”, mai susținuse Dan Barna, aflat la Parlament.

318 afisari

3 COMENTARII

  1. Ar trebui judecati pentru tentativa de omor in fata unui complet de judecata genul Tribunalul Poporului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger