AcasăPoliticaBode, mărul stricat din ograda PNL

Bode, mărul stricat din ograda PNL

Cea mai proastă mișcare a PNL: Bode, șef de campanile

În PNL a intrat dihonia, iar cel care i-a deschis ușa este Lucian Bode. Zic gurile rele că actualul șef de campanie al liberalilor s-ar fi dat total cu PSD și ar avea oareșce interese personale. Național a aflat, însă, ce joc face Bode. Nici vorbă de vreun mare interes (în afară de împărțirea banilor în campanie), mai degrabă o promisiune făcută cuiva.

Ciucă a pierdut de tot hățurile

Discuțiile între liderii PNL rămân aprinse, fiecare trage cât mai mult pentru a-și păstra influența în partid și puterea în teritoriu. Iar numitorul comun al nemulțumirii generale a devenit Lucian Bode, ex-ministru de Interne, „cel mai slab șef pe care l-a avut MAI-ul din 2000 încoace”, după cum ni s-au plâns mai multe persoane importante din structurile de ordine publică.

Bode, jocurile cui le faci?

Bode este acuzat că s-a dat cu Partidul Social Democrat și a făcut asta doar ca să spele mandatul dezastruos de la „Interne”, în cazul său fiind vorba de ceva „mizerii” lăsate în urmă. Din acest motiv, unii liberali i-au reproșat Bode că face jocurile PSD-ului. „Parcă a devenit aghiotantul lui Paul Stănescu”, se spune, aluzie la desele ocazii în care cei doi au fost văzuți împreună în ultima vreme.

Nu în ultimul rând, la discuțiile din weekend liberalii i-au reproșat lui Bode și că el a avut deloc strălucita idee să pună sigla PSD pe pliantele de campanie ale partidului. Deși vorbim de o coaliție de guvernare și de o alianță pentru aceste alegeri pe care o vom zări în multe județe, în PNL încă sunt voci împotrivă și nu toată lumea acceptă nuanța „roșie” lângă cea „galbenă”.

Umblă vorba prin târg că Lucian Bode are un singur interes personal în aceste alegeri și o obligație (sau promisiune, spuneți-i cum vreți).

Copilul lui Hellvig George Tuță este la impuse

Chiar dacă în echipa de campanie a PNL sunt oameni cu greutate în politica românească, precum Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur sau Emil Boc, în realitate, Lucian Bode profită de faptul că acest neoficial Consiliu de Supraveghere nu prea stă cu ochii pe el și, astfel, își cam face de cap. Bode și cu Remus Borza (numit secretar executiv al comisiei liberale de campanie) taie și spânzură …și nici măcar nu dau chitanță.

În același timp, se aude că lui Eduard Hellvig i s-ar fi promis că protejatul său – George Tuță (fost ofițer SRI, actualmente deputat) – va ajunge primar la Sectorul 1. Acesta este și motivul pentru care Bode trage tare și pare că negociază mai degrabă în beneficiul social-democraților. George Tuță a fost șeful de cabinet al fostului director de la SRI și este considerat de mulți „copilul” lui Hellvig.

De ce plânge Nica

Nu este exclus ca sprijinul pentru Tuță să vină la schimb cu sacrificarea lui Alin Nica, de la Timiș.

La nivelul coaliției PSD-PNL s-a negociat ca liberalii să dea candidatul la Primăria Timișoarei, iar social-democrații să primească șefia Consiliului Județean Timiș. Dacă se păstrează înțelegerea convenită între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, atunci Alina Nica, actualul șef al CJ Timiș și liderul filialei locale a partidului, va fi forțat să-i cedeze locul lui Alfred Simonis, alesul PSD pentru această funcție.

Liberalii îl sacrifică pe Nica, șeful organizației Timiș, dar speră să-l readucă la primărie pe Nicolae Robu, care va candida împotriva actualului edil, Dominic Fritz (USR).

Înfuriat, Alin Nica a ridicat toată delegația PNL Timiș împotriva președintelui Ciucă. La Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, de duminică seară, Nica a atacat conducerea de la București a partidului: „Am fost de acord cu toţii să ne opunem acestei decizii care este împotriva opţiunilor locuitorilor din Timişoara şi judeţul Timiş. Noi dorim să câştigăm alegerile corect şi cinstit prin noi înşine. Am justificat acest vot împotrivă spunând că nu e normal ca într-un judeţ în care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 80% din voturi şi într-un oraş ca Timişoara, în care candidaţii PSD obţin scoruri cu o singură cifră, să vină cineva de la Bucureşti şi să impună o alianţă contra naturii. Aceasta nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord. De aceea spunem clar şi răspicat NU PSD! Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise prin negocieri, târguri sau diktate”.

PH vine de la Partidul Haosului?

Șocantă, dar edificatoare pentru situația din partid, și decizia filialei Prahova de a anunța cu cine merge în alegeri pentru șefia Consiliului Județean. Deși anchetat de DNA și avut în vedere de serviciile de informații, Iulian Dumitrescu îi arată pisica lui Ciucă – și cu tinichea de coadă, și săltat cu show mediatic, tot rămâne o nucă tare pentru șefii de la București!

I s-a pus eticheta de „nefrecventabil” – serviciile din „intell-ul” românesc au atras atenția asupra ambițiilor personale extrem de periculoase pe care le are -, dar, cu toate acestea, organizația PNL PH (PH vine de la Partidul Haosului, mai nou) decide de capul ei și insistă să-i arate sprijin „Împăratului” Iulian. Este o mutare greșită, de care PNL nu avea nevoie, genul de anunț care riscă să ducă partidul în cap, să-i facă praf imaginea în campanie. Oare ce vor spune alegătorii – mai ales simpatizanții liberali – când vor vedea că șefii PNL îl susțin pe Iulian Dumitrescu? Care este mesajul transmis electoratului? Votați politicienii anchetați/suspecți, votați pe unul care făcea presiuni să ajungă șeful „intelligence-ului” românesc? Își asumă Nicolae Ciucă scorul electoral pe care PNL îl va obține în Prahova, un județ „greu” (măcar din punct de vedere al finanțelor) în România?

Nu numai că liderii din țară ridică vocea, dar îi transmit preadevremeînstelatului general pus (!) în fruntea PNL că a apucat-o pe căi greșite. Adrian Veștea, șef PNL Brașov, este ultimul nume care se răzvrătește – „Sunt în măsură să câștig alegerile doar pe sigla PNL”. Mai înainte de el, s-a aflat că primarul Aradului, Călin Bibarț, negociază trecerea în PSD!

E clar, Nicolae Ciucă a pierdut hățurile Partidului Național Liberal! Dacă merge mai departe în ritmul ăsta, o să piardă toată căruța!

Ceea ce Național a anticipat în urmă cu două săptămâni, începe să prindă contur – mulți liberali i-au transmis lui Ciucă nu doar nemulțumirile lor, ci și planul de a face o alianță cu partidele de dreapta aflate în Opoziţie, adică USR, PMP și Forța Dreptei. Mai lipsește doar o nouă gafă marca „Bode” (foarte probabilă, ținând cont de personaj!) și PNL va face implozie chiar înaintea alegerilor.

Asta, dacă nu se confirmă zvonurile pe care le avem, anume că, într-un mod cât mai discret, puterea totală în partid urmează a fi predată, în cel mai scurt timp, în mâinile cuiva capabil să-i conducă și să-i (re)unească pe liberali în acest an electoral.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.373 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca o tin tot asa pina la alegeri nu va mai exista pnl, le vor pleca tot primarii si parlamentarii din partid.

  2. Să dispară aceasta clica de hoți de golani de securiști nenorociți care numai urmașii Bratienilor nu sunt! Să dispară împreună Co toți sataniștii din așa zidul pol de dreapta cu usr KGB cu Orban și alți draci împielițați!

  3. Un jeg, Nimic nu era de capul lui nici cand era sindicalist-sef de Electrica Serv Zalau. De-abia stie sa scrie si sa citeasca, acest urmas al Bratienilor….

  4. …”sunt oameni cu greutate în politica românească, precum Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur sau Emil Boc”…:))Greutate la pusculita? Pedelistii, sefi cu greutate in PNL?

  5. Cica Judetul unde Iohanus a castigat cu 80% din voturi,asta da argument.Va dati seama cati tampiti voteaza in Jud. Timis. Iar Blaga,Flutur,Boc,chiar ca au greutate,la cat au furat,meleoanele sigur ca atarna greu la cantar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger