AcasăPoliticaBoc ar vrea un concert-test la Cluj, pe modelul celui din Barcelona...

Boc ar vrea un concert-test la Cluj, pe modelul celui din Barcelona – VIDEO

Boc ar vrea un concert-test la Cluj, pe modelul celui din Barcelona - VIDEO (foto: Facebook)

Vor mai avea loc festivaluri în România, cum se întâmpla în verile de dinaintea pandemiei? E o întrebare la care cei care participau la aceste evenimente muzicale de anvergură așteaptă un răspuns de la oficiali, dată fiind situația generată de noul coronavirus.

În acest context, dar și pe fondul concertului de zilele trecute, din Spania, la care ar fi participat 5.000 de oameni, edilul Clujului, liberalul Emil Boc, vine cu o propunere pe care o adresează decidenților de la București.

Cu mențiunea că ”în acest moment prioritatea zero o constituie protejarea sănătății populației”, Boc vine cu varianta ca și la Cluj să se facă un concert- un test de genul celui din Barcelona. Asta dacă va veni undă verde din partea autorităților centrale. Totul, pentru că ar exista infrastructură necesară organizării unui astfel de eveniment – și stadion, și sală polivalentă.

Boc: A fost un test pentru întreaga Europă

”Sunt un susținător al acestor festivaluri (…). M-am uitat cu mare atenție la ceea ce au făcut cei din Barcelona, din Spania. Au avut (…) un concert cu 5.000 de persoane. A fost un test pentru întreaga Europă în privința organizării festivalurilor. Organizatorii, în prețul biletelor, au inclus un test antigen. Din 5.000, doar 8 persoane nu au putut să intre datorită faptului că că au fost depistați pozitiv. (…) Și eu, personal, la Cluj, sunt dispus, dacă autoritățile centrale vor considera de cuviință, să ne oferim pentru a realiza un experiment în vederea testării posibilității de a organiza concerte, festivaluri”, a precizat Emil Boc, luni, într-o intervenție la Digi 24.

Edilul a oferit și alte detalii despre această idee, raportat la ceea ce se întâmplă în Europa. ”Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate, pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară. (…) Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede (…) și se poate ca în condiții de siguranță să se poată desfășura și asemenea festivaluri”, a anunțat Boc, luni, într-o intervenție la Digi24.

Rămâne de văzut ce răspuns va primi propunerea enunțată de către primarul Clujului.

124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Experimente, Bokuletule, asta esti si tu, un experiment nefericit, piticotule 🙂 Baga-i pe toti sustinatorii tai din favelele Klujului, poate scapi de ei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger