AcasăPoliticaLegea pensiilor încaieră alianța PSD-PNL. Ciucă: „Este enorm de mult şi trebuie...

Legea pensiilor încaieră alianța PSD-PNL. Ciucă: „Este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare”

sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Discuțiile despre noua Lege a pensiilor îi țin cu sufletul la gură pe mulți dintre seniorii români, care așteaptă să afle ce decid, până la urmă, guvernanții cu privire la veniturile lor.

Cu scurt timp înainte ca la Palatul Victoria să înceapă ședința de Guvern în care ar urma să se analizeze proiectul de lege privind sistemul public de pensii, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut mai multe declarații.

Ciucă: „E nevoie de o clarificare”

Ciucă a precizat, joi, că este nevoie de o clarificare pe legea pensiilor, după ce miercuri seară au apărut informaţii în spaţiul public de la ministrul Muncii, cum că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită.

Este nevoie de o clarificare, pentru că aseară au apărut informaţii în spaţiul public de la doamna ministru Bucura (Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii – n.red.) că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanţe suma este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care este suma reală pentru că este un impact mare pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete şi să avem sustenabilitate pentru această decizie”, a spus Nicolae Ciucă, în fața presei, de la sediul Partidului Național Liberal.

„Asta vrem să clarificăm, dacă a înţeles toată lumea că vorbim de cifre diferite şi dacă într-adevăr în baza de fundamentare a legii la nivelul Ministerului Muncii este cuprinsă această realitate a cifrelor”, a completat Ciucă.

Ciucă: „Impactul este de aproximativ 3% din PIB ceea ce este enorm de mult”

Președintele PNL-ului a fost întrebat de presă dacă ministrul Finanțelor – Marcel Boloș – va da un aviz pe proiect. „Categoric că vom da un aviz, cu toţii ne dorim ca aşa cum ne-am asumat prin această nouă lege să eliminăm disparităţile, inechităţile şi în felul acesta să echilibrăm sistemul de pensii din ţara noastră, sunt foarte mulţi pensionari care aşteaptă de foarte mulţi ani această decizie, ca atare vom clarifica şi legea va fi adoptată. Categoric la cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3% din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare. Nu putem să venim să promitem oamenilor ceva şi să nu avem sustenabilitate”, a afirmat Ciucă.

Cât privește promisiunea ministrului Muncii privind o majorare totală după recalculare cu 40 % a pensiilor, preşedintele PNL a dat următorul răspuns unei întrebări din partea presei: „Tocmai de aceea dorim ca în faţa electoratului să nu venim cu promisiuni nesusţinute financiar şi oamenii într-adevăr să poată să resimtă această decizie, într-un buget care să aibă colectarea necesară pentru a putea să finanţeze anvelopa de la Ministerul Muncii”.

Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil”, a afirmat Ciucă, întrebat dacă sunt bani pentru această majorare de pensii.

author avatar
Andrei Coman
735 afisari

25 COMENTARII

  1. Câtă ipocrizie și tupeu, greu de digerat!
    Ăsta, de la nivelul celor 20.000 de lei atât cât îi valorează pensia personală este îngrijorat de … ” sustenabilitate „🤣
    Este clar că ( în mod tacit ) este susținut și propulsat spre funcția de președinte al României.
    Contrează public toate deciziile politice incorecte ( emise special cu acest scop ), după care se revine asupra acestora pentru ca să i se dea dreptate ăstuia.
    Așa a fost și cu limitarea numerarului. O chestie de psihologie inversă.
    Ciucă s-a opus public și acelei măsuri, ulterior revenindu-se asupra acesteia ca ș cum el ar fi avut dreptate.🤣
    La fel va fi și în cazul pensiilor. ” Vânează ” electoratul de dreapta, incompetentul.

  2. Cât? 3% din PIB? Este enorm de mult? Îi recomand domnului Ciucă să vadă cât este alocat apărării! Asta nu este enorm de mult? Băi, APV-ist expirat, mai gândește-te!

    • Are dreptate Ciuca , PSD -ul promite fara acoperire si pe urma se vaita ca au gauri in buget ce trebuiesc umplute tot pe spinarea prostilor . Ministerul de Finante a calculat o suma mai mica , iar Ministerul Muncii una mai mare . Cand se vor pune de acord cele doua ministere se rezolva si problema pensionarilor . Vezi cat au alocat polonezii pentru aparare in comparatie cu noi , vin vremuri tulburi si nu e de joaca .

      • Băi anonime, poate pe polonezi ii amenință cineva, poate doresc sa devina o mare putere militară în colțul lor de Europa, poate au alt motiv, nu știu, dar pe Romania n-o amenință nici dracu afară de prostia locuitorilor și supoșenia de servitori a „clasei conducătoare”

  3. Nu sunt bani? Cum să fie bani dacă aceștia sunt băgați în pensii speciale.
    Să nu uităm ce-a zis Vodcuța Mulguța, cum că „specialele” sunt egale valoric cu pensiile contributorilor.

  4. Eu sunt una dintre miile de romance care nu vor face copiii in romania.
    Mai bine nu am copiii de at sa stou ca o sa plateasca pensii speciale fiilor securistilor de azi.
    Si pe ale militienilor care ies la pensie pe la 45 si dupa ori au functii de stat ori au ongburi si fac afaceri cu statul.
    GATA!
    Nu mai facem copiii sa va spalatinpe cap ca astiq pe care ii aduceti nu va vpr plati pensiile nici voua sau progeniturilor.
    Astia din gaza si pqkistan etc
    Noi plecam
    Astia romani neaosi
    Carw nubsuntem abonati la sistem
    Sa ramaneti voi cu pilele si pilele de peste tot multinationale ca sunt capusate de pile de ceva ani
    Si voi toti incapabilii care ne capusati
    Noi o sa plecam sa stati pe cap cu „romanii” din gaza si cu pakistaninsicu cw vreti voi
    Bye bye
    Ne-am saturat de voi

  5. Ti-ai dreacu de nenorociti,da’ cand ii pompati in cur meleone peste meleone de Euro pt trai de lux si aveoane de lux Esuatului,tot asa bajbaiti dupa ‘Sursa de finantare „?

  6. Dizolvarea acestui guvern trădător de neam si țară, apoi suspendarea ciocoiului parvenit Werner

  7. Dar pina acum incapabililor,ce-ati făcut de n-ați identificat sursele de finanțare?Meritați voi hoților salarii și pensii speciale de 20000 lei plătite și din banii de pensii ale pensionarilor?

  8. Legea este pe maini bune. Chiar daca va fi adoptat acest proiect, legea nu o sa aplice niciodata asa. In 2015 a fost adoptata Legea 223, a pensiilor militare. Era o lege dreapta si buna. Inainte de a intra in vigoare legea a trecut prin laboratoarele gastii conduse de Ciuca si a fost inlocuita de Ciolos cu un text a carui prevederi sunt favorabile fostilor securisti si celor ca Ciuca. Asa ca sa nu ne asteptam ca o lege buna pentru pensionarii cu pensii mici sa fie aplicata. Aceast proiect, daca va fi adoptat asa , ori va fi distrus de specialistii lui Ciuca, ori va fi prorogata pana la celelalte alegeri din..

  9. CE AI FACUT PENTRU TARA ASTA PE CARE O TRADEZI NEINCETAT SI PENTRU PENSIA TA NESIMTITA, DOMNULE CIUCA? GENERAL INCHIPUIT FACUT LA APELUL BOCANCILOR? DA CAT FURATI VOI DE LA POPOR NU E MULT? DAR CAȘCARAVETELE VECHI PE CARE VA FACETI CA LE CUMPARATI PENTRU APARAREA TARII SI LUATI COMISIOANE DE VA INDOITI DE SPINARE, NU E MULT? MITOCANI NENOROCITI, V-ATI PUS SA OMORATI PENSIONARII, DUPA CE ATI OMORAT LUMEA CU VACCINUL? CIUCA IONEL NICOLAE ESTI UN TRADATOR SI ASA MORI! NU E MULT PANA DISPARI DIN ISTORIE, PENTRU CA NU AI FACUT NIMIC PENTRU ROMANI, ESTI DOAR LA FURAT CU PARTIDUL VOSTRU DE MARE KKAT, PLIN DE BANDITI, INCA NEPRINSI!

  10. dar pentru armament inutil si alti bani aruncati pe fereastra de ce nu este enorm de mult . un propagadist rusu care freaca menta prin germania , spunea ca 40% este uluitor de mult sa creasca pensiile dar sa ai 300 de euro pensie nu este uluitor de putin ? sintem cei mai saraci oameni din UE si tot asa vor sa ne tina , huuuuuuoo !

  11. MAI MAMELUCULE ,MAI CIUBOTA !,CUM AI IDENTIFICAT SURSELE DE FINANTARE PENTRU F16 ?,DA PENTRU PIRANIA ?,DA PENTRU PATRIOT ?,DA PENTRU F35?,DA PENTRU TANCURILE ABRAHAM ?,DIN CE ATI MARIT BUGETUL APARARII?,DIN CE SURSE AI PLATIT NU SCALE ??, CE TUPEU DE JIGODIE AI !.
    CAT CREZI CA TE VOR TINE IN BRATE AMERICANII LA CARE LE LINGI CLANTA ?

  12. Ciucă,măCiucă, să ști că nu există”enorm de…puțin”.Iar „enorm de mult”este un pleonasm…enorm.Da’,nu-i nimic omu’cât trăiește învață.Ai putea și tu,din toată pensia aceea „amărâtă”,să plătești niscai meditații la gramatică. Ce dracu’…

  13. Ce vrajeala cu FMI ?
    Iar au venit „teligentii de la M.Finante cu amenintarea FMI?
    FMI „recomanda”…sau nu cunosc ce inseamna recomanda?
    Unde e „recomandarea” FMI? Sa o publice.

  14. Scuze, am dezinformat, e vorba „doar” de 2.5 miliarde de dolari. Cele 6.5 sunt pentru F35, alea de nu prea zboara.

  15. Cînd e vorba de armament nu mai țipa nimeni dupa impact , studii de fezabilitate etc nu intereseaza pe nimeni si nu mai aud , da de unde bani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger