AcasăPoliticaBlackRock cumpără Ucraina. Zelenski a bătut palma cu Larry Fink

BlackRock cumpără Ucraina. Zelenski a bătut palma cu Larry Fink

Ucraina are un nou stăpân occidental și nu este vorba despre un național sau un contractor militar. Gigantul financiar BlackRock, poate cea mai mare corporație de pe glob, care și-a infiltrat oamenii până la vârful Casei Albe, va decide tot ce mișcă la Kiev. Săptămâna trecută, președintele Volodimir Zelenski a discutat prin videoconferință cu Larry Fink, CEO BlackRock și personajul care taie și spânzură pe Wall Street și la Washington. Se spune că atunci când Fink deschide gura, până și președintele SUA își scoate carnetul de notițe.

Potrivit informațiilor lansate în presă pe canalele oficiale ale Kievului, Zelenski și Fink ar fi încheiat o înțelegere privind coordonarea eforturilor de investiții necesare reconstruirii Ucrainei după încheiarea războiului. În traducere liberă, Ucraina va plăti, iar BlackRock va încasa.

Zelenski chiar s-a lăudat că a bătut palma cu BlackRock, prezentându-le ucrainenilor de rând înțelegerea cu Larry Fink ca pe o mare realizare. El a numit colosul american „unul dintre cei mai importanți manageri de investiții din lume, care gestionează active în valoare de aproximativ 8 trilioane de dolari”.

„Zelenski și Larry Fink au convenit ca, pe termen scurt, să se concentreze asupra coordonării eforturilor tuturor potențialilor investitori și participanți la reconstrucția țării noastre, canalizând investițiile în cele mai relevante și de impact sectoare ale economiei ucrainene”, se arată într-un comunicat al Kievului.

JP Morgan, un alt „înger binefăcător”

De fapt, BlackRock n-a făcut decât să forțeze puțin lucrurile, simțind că pierde teren în fața altui colos care și-a anunțat intenția de a „vindeca” Ucraina. Cu doar două luni în urmă, JP Morgan a transmis că „va ajuta țara în reconstrucția sa”, semnând un memorandum cu Administrația Zelenski.

Fink, un rechin financiar, nu putea scăpa oportunitatea, astfel că a intrat în joc numaidecât. În următoarele săptămâni, anunță Kievul, directorii BlackRock vor vizita capitala Ucrainei pentru a parafa documentele înțelegerii cu Zelenski.

„În conformitate cu acordurile preliminare încheiate la începutul acestui an între șeful statului și Larry Fink, echipa BlackRock lucrează de câteva luni la un proiect de consiliere a Guvernului ucrainean cu privire la modul de structurare a fondurilor de reconstrucție ale țării”, zic ucrainenii.

Un astfel de acord preliminar încheiat între BlackRock și Ucraina a fost memorandumul semnat de Ministerul ucrainean al Economiei și BlackRock Financial Markets Advisory la Washington, în 10 noiembrie. Actul spunea că BlackRock FMA va sfătui guvernul ucrainean cu privire la o foaie de parcurs pentru investiții pentru reconstrucția țării. Comunicatul de presă este plin de discursuri corporative goale, lipsite de esență – „Vom colabora la stabilirea unei foi de parcurs pentru implementarea cadrului de investiții, inclusiv identificarea opțiunilor de proiectare pentru configurarea, structura, mandatul și guvernanța prevăzute”.

Cu alte cuvinte, Larry Fink în consiliază pe Zelenski cum și pe ce să cheltuiască banii Ucrainei. Guvernul Ucrainei plătește bine, cu generozitate consilierea BlackRock. Dar, de unde acești bani? De unde ia finanțare Kievul pentru consultanță economică, având în vedere că țara este în ruină, iar efortul de război reprezintă o cheltuială peste puterile sale? Desigur, de la Uniunea Europeană, care a primit ordin din State să plătească negreșit achiziția de armament a Ucrainei. Cu alte cuvinte, americanii vând arme Kievului, europenii le plătesc, iar Zelenski trimite banii cu parandărăt (se cheamă consiliere și consultanță, pardon!) la BlackRock, JP Morgan și alți șmecheri de pe Wall Street.

Cu o astfel de afacere profitabilă pusă la cale de elita financiară și politică, cine și-ar dori vreodată pacea în Ucraina?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.848 afisari

12 COMENTARII

  1. Pai, cu banca mondiala, fondul monetar si ue (litere mici), noi ne-am procopsit cumva ???? Aud ??? DA, prin reprezentantii nostri…iar noi mai cersim ceva la pensie. Auzi, pensie, poate bani din cersit desi ne-am platit cu varf si indesat toate datoriile. Am construit ce ăstia nu sant in stare sa demoleze de 30 de ani si am cotizat zeci de ani ce urmasii nici nu viseaza. Asa si ukr. tot sclavi si slavi vor fi.

  2. Srl urile care au facut varza america ,a pus la munca o natiune prin politicienii lor sa stea sub pspucii unor tiparnite de hartii si acum astia ca o ciuma au emigrat in europa ca au gasit papagali care sa execute.Ii va linisti china !!!

    • Proprietarul adevărat a rămas același. Doar s-a schimbat firma posesoare care în fapt aparține aceleiași familii.

  3. Bai zdrelinski, vinde-i ca pe niste betivani sklaveti si pe ultimul nazist ukro-na-zi care a mai ramas de prost tampit ce e pe acolo prin ukro-na-zia, sa moara ca mustele pentru regimul criminal al lui Jewboy Jewlenski zdrelinski, numita si zdreanta amerlocilor nazisti !! Salutare, bai pitikotule de actoras ratat, toti din afara te cam saluta cu degetul mijlociu, si nu uita de sloganul tau azovist-banderist din Kievul nazist: Sklava Koka-Ina !! Ha ha ha 🙂 Sa iti pice mancare in kakat in fiecare zi, bai nazistule ordinar imputit hahol !!

  4. Băi frustraților care mâncați căcat cu polonicul în comentariile voastre inepte, realizați ca ăia pe care ii tot înjurați se pișe cu boltă pe voi care nici nu existați, amărâților!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger