AcasăPoliticaBiden pierde sprijinul tinerilor. Trump are un nou aliat: Generația Z

Biden pierde sprijinul tinerilor. Trump are un nou aliat: Generația Z

Democrații își pierd avantajul pe care l-au deținut în rândul alegătorilor tineri, în mare parte din cauza afinității surprinzătoare a Generației Z pentru Donald Trump

Joe Biden și Partidul Democrat își pierd avantajul uriaș pe care l-au deținut mult timp în rândul alegătorilor tineri, în mare parte din cauza afinității surprinzătoare a generației Z pentru Donald Trump.

Sondajele arată un punct de cotitură, Trump ajungând la aproape paritatea cu Biden în rândul generației Z – o ascensiune incredibilă pentru percepția opiniei publice despre un republican cu un bazin electoral tradițional conservator.

Hillary Clinton avea un avans de 30 de puncte față de Trump în 2016 în rândul alegătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, iar Biden avea un avans de 24 de puncte față de predecesorul său de la Casa Albă în 2020.

Dar până în iulie 2023, Biden îl conducea pe Trump cu doar 10 puncte; acest avans s-a redus la un singur punct în octombrie și a rămas constant în aprilie, potrivit sondajului New York Times/Siena.

Tendința generațională

Popularitatea lui Biden în rândul tinerilor alegători a fost aproximativ stabilă din iulie, dar cea a lui Trump a crescut de la 37 la 45%. Avansul lui Biden s-a redus mai mult în ultimul an, ceea ce indică o tendință generațională.

Generația Z este mai diversă din punct de vedere rasial decât generațiile mai vechi, așa că, pe măsură ce Trump câștigă în rândul alegătorilor de culoare și hispanici, el câștigă și în rândul celor sub 25 de ani. De asemenea, alegătorii tineri sunt în mod constant mai predispuși să aibă preocupări legate de vârsta lui Biden, de economia SUA și de sprijnul acordat Israelului.

Tendința pro-Trump a Generației Z se vrea un răspuns față de fervoarea anti-Trump a milenialilor, care au constituit grupul demografic al tinerilor votanți atunci când acesta a candidat în 2016.

Bărbații tineri sunt principalii promotori ai deplasării spre dreapta a Generației Z, cu o diferență de până la 30 de puncte procentuale între bărbați și femei în ceea ce privește identificarea liberală față de cea conservatoare. Fenomenul este evident pe rețelele sociale, relatează UnHerd, odată cu ascensiunea unor influenceri ai “masculinității de dreapta”.

Canditatul pro-Tik Tok

Generația Z a ajuns la maturitate când internetul era inundat de meme-uri și catchphrase Trump – iar popularitatea sa este atractivă pentru „Zoomeri”.

Trump, probabil conștient de tendință, a început să se prezinte ca fiind candidatul pro-TikTok în alegerile din acest an.

„Pentru ca toată lumea să știe, în special tinerii, Crooked Joe Biden este responsabil pentru interzicerea TikTok”, a scris recent fostul președinte pe Truth Social. „Tinerii, și mulți alții, trebuie să țină minte acest lucru pe 5 noiembrie, Ziua  Alegerilor, când vor vota!”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
523 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnu’ Jacota,vad ca ii cam ciufulesti barzoiul zmucitului.Dar nu ne dezvalui care or fi motivele ca saritul depe fix a devenit idolul tinerilor,un fel de Elvis Preslei.Probabil cei 5 morti dela Capitoliu i-au extaziat pe tineri,sau amenintarea cu baia de sange ce va cuprinde America.Cum s-ar zice,asa va deveni America mareata.

    • Ai dreptate, nebun la nebun trage. Eu trag la Trump. MAGAAAA. Si prost la prost trage, sa stii, si retardat la retardat. Tu sigur tragi la bideu😀😀😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger