AcasăPoliticaBiden declară război Chinei! America, gata să intervină militar în Taiwan!

Biden declară război Chinei! America, gata să intervină militar în Taiwan!

chinaAmerica, la un pas să fie alungată de China din Asia! Câți militari au SUA în regiunea Indo-Pacific

Pe fondul escaladării conflictului din Ucraina, Joe Biden nu se ferește să deschidă un alt front și încă unul potențial mai înspăimântător decât cel cu Federația Rusă! Astfel, profitând de vizita efectuată la Tokyo, liderul american a anunțat planeta că SUA sunt pregătite să intervină militar în apărarea Taiwanului dacă este cazul. „Nu ați vrut să vă implicați militar în conflictul din Ucraina, din motive evidente. Dar sunt dispuse SUA să se implice militar pentru a apăra Taiwanul, dacă se va ajunge la asta?, a fost întrebat liderul de la Casa Albă. Răspunsul poate fi interpretat ca o declarație de război la adresa Chinei: „Da! Acesta este angajamentul pe care ni l-am luat”.

Așadar, Administrația Biden spune că este pregătită să intre în luptă împotriva celei mai mari națiuni de pe glob doar ca să apere Insula Taiwan!

Se înmulțesc mesajele transmise Beijingului

Se înmulțesc mesajele transmise Beijingului, susțin surse din intelligence-ul militar. În august 2021, în timpul unui interviu acordat ABC News, Joe Biden a adus Taiwanul la același statut cu alți aliați din regiune, cum ar fi Coreea de Sud și Japonia. Apoi, în octombrie, vorbind la CNN, președintele a declarat că „SUA au un angajament de a face acest lucru”, cu referire la apărarea militară a Taiwanului.

Anunțând a treia oară că America va interveni, la nevoie, Administrația Biden trage o linie roșie în regiune, la fel cum Vladimir Putin a făcut-o în chestiunea Ucraina. Rămâne de văzut cum va acționa Beijingul, care în ultimele zile și-a intensificat presiunea militară asupra micuței insule din largul coastelor sale.

Deocamdată, politica americană față de Taiwan este coordonată de o lege datând din 1979. Dincolo de elementele diplomatice, precum „păstrarea și promovarea relațiilor comerciale, culturale și de altă natură”, legea mai facilitează și furnizarea de arme Taiwanului și permite SUA să intervină în cazul „oricărei recurgeri la forță sau alte forme de constrângere care ar pune în pericol securitatea sau sistemul social sau economic al poporului din Taiwan”.

Secretarul de stat al Apărării, Lloyd Austin, a căutat să mai îndulcească tonul discursului exprimat de Biden: „Suntem de acord cu politica unei singure Chine și cu toate acordurile pe care le-am încheiat cu Beijingul. Dar ideea că Insula Taiwan poate fi luată cu forța, nu ar fi potrivită”. La rândul său, gen. Mark Milley, șeful Statului Major al forțelor americane, a recunoscut că SUA au pregătite o varietate de scenarii în cazul unei invazii chineze în Taiwan. Totuși, gen. Milley nu a vrut să detalieze cu privire la riscurile unei confruntări America-China.

Scenariul Ucraina nu este potrivit Taiwanului

Scenariul Ucraina nu este potrivit Taiwanului, explică Richard Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe din SUA. Într-o postare pe Twitter, el a explicat de ce modelul războiului din Ucraina este inadecvat pentru Taiwan: „Vorbim despre o insulă care nu poate fi aprovizionată cu ușurință. În plus, partenerii și aliații locali din Asia doresc o intervenție directă a SUA. Plus că Taiwanul nu este la fel de puternic militar ca Ucraina”.

Conflictul din Ucraina este, de fapt, un război proxy Rusia-America pe care Washingtonul îl duce prin intermediul Kievului. În Taiwan, acest lucru nu ar fi posibil mai ales că, așa cum arată și Haass, partenerii din Asia (Japonia, Filipine și Coreea de Sud) vor ca SUA să-și asume în mod direct o confruntare cu China.

Iar dacă în Ucraina au murit deja zeci de mii de oameni, un război SUA vs. China ar arunca în mod sigur întreaga regiune Asia-Pacific, cea mai populată din lume, într-un război teribil, cu consecințe devastatoare și incalculabile.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.597 afisari

10 COMENTARII

    • Trebuie sa vanda un pic si Taiwanezilor si mai baga el batu printre gard si la altii , ca sa mearga industria armamentului si vanzarea gazelor si petrolului , vrei sa moara americanii de foame ?

  1. Bideu blufeaza ca să ascundă faptul ca US este pe catafalc. El știe bine ca dacă China, in ultima instanta, arunca pe piața toate creanțele asupra US acestea sunt KO în ziua următoare. De cand debitorul vândut poate sa facă „gat” la creditor. Asa ca face și el joc de glezne sa mai păcălească fraierii.

  2. Măi pițifelnicilor!
    America vă dă mumu la toți neisprăviții care habar nu aveți de forzza USA. Slava Ukrajina,Slava Israel,Slava USA! Fuk eyrasia și brics!😆

  3. @KWJ…ca orice sionist neispravit, susținător de „nazisti” tip Azov, ai ajuns sa strigi Mare Israel in Europa = Ucraina. Bbaaa…tu la ora 0.53.27 esti somnambul pe campii de delir.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger