AcasăPoliticaBeţe-n roate la Guvern! Rotativa nu se mai produce. Mesajul lui Nicolae...

Beţe-n roate la Guvern! Rotativa nu se mai produce. Mesajul lui Nicolae Ciucă. Cum a reacţionat Ciolacu

Nicolae Ciucă a declarat, vineri dimineața, că a decis să nu-și depună astăzi mandatul. Astfel, rotativa se amână. Contextul social a determinat coaliţia să ajungă la această concluzie.

Guvernul şi-a propus, mai întâi, să rezolve problema cu greva profesorilor.

Au făcut noapte albă

Am avut discuții până noaptea trecută, târziu, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme (din educație, n.red.), să nu îmi depun mandatul și să îmi asum, în continuare, responsabilitatea funcției de premier.

În felul acesta, sper să fie create condițiile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției”, a declarat Nicolae Ciucă.

De ce n-a mai demisionat

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru.

Ținând cont de faptul că, așa cum, împreună cu dumneavoastră, am găsit soluții, așa cum, până acum, nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției, și aseară, și în această dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, am decis să menținem acest dialog astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice, și să facem în așa fel încât, pe baza înțelegerii și rațiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluții.

Doar că aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp. În peste 30 de ani.

Cred că este foarte important să menționăm că măsurile pe care le-am luat și le-am prezentat până în acest moment nu fac nimic altceva sau nu au fost îndreptate în altă direcție decât în aceea de a le demonstra că tot ceea ce spunem ne asumăm.

De altfel, pe întreaga perioadă de guvernare, nu am spus nimic sau nu ne-am angajat la nimic dacă nu am finalizat”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciolacu, de-acord cu decizia lui Ciucă

Marcel Ciolacu a declarat că decizia lor, a coaliţiei de guvernare, este una asumată şi a explicat.

Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este şi despre asumare. Eu am spus de săptămâna trecută, înaintea discuţiilor police, trebuie să ne asumăm împreună asumarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune şi o încărcătură emoţională deosebită, mai ales că e greva profesorilor, învăţământul fiind unul dintre stâlpii societăţii.

Consider că decizia luată de noi trei, copreşedinţii acestei coaliţii, este una corectă, pe care ne-o asumăm.

Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu cei doi parteneri de guvernare o să soluţionăm cât mai rapid această problemă legitimă venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem şi echilibrul de a găsi momentele prielnice„, a spus liderul PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
1.051 afisari

29 COMENTARII

  1. TACUTUL a miscat din deget stanga, dreapta iar, BALBAITUL a spus NIET !!! Bravos, PSD. Unde si ce ati putut ajunge….

    • Promisiuni…vorbe.Discursuri…vorbe.Conferinta de presa….vorbe.
      Negocieri…vorbe.
      Scrisoarea lui Ciuca catre elevi?
      Vorbe.
      Gata, s-au rezolvat problemele profesorilor.

    • Terminati bah golanilor cu tampeniile voastre. Ce rotativa , ka catilor? Alegeri anticipate si gata. Oricum tot la puscarie ajungeti.

    • Corect, pe noi ne lasă reci vrăjeala lor, ei doar își împart ciolanul ca și până acum. Ciocalacu nu vrea la guvernare fiindcă o s-o ia în freză la alegeri. Problemele țării nu se vor rezolva, și cine va fi atunci în față? Păi el…

  2. Trebuie spus direct …România se află în criză economică și financiară profundă!…țara a ajuns în faliment ,…este pentru prima dată după 33 de ani că românia normală și educată a președintelui este în incapacitate de plăți!…
    Singura soluție, care e de altfel normal,sunt alegeri anticipate parlamentare!…
    Alegeri anticipate!…actuala structură din parlament nu mai reprezintă pe nimeni!…
    Dacă Mutul are curaj ar trebui să dizolve parlamentul di să propună alegeri anticipate!…

    • Sigur! Și va trebui să alegi iar dintre 2 c*cați pe ăla care pare că pute mai puțin. După care o luăm de la capăt.

  3. Va plangeati de Petrov bețivu Băsescu, ca este președinte jucător, dar de Werner impostoru ce ziceți acum

  4. Ce conteaa cine e pe toata hamstetului ca ei sunt toata ziua cu pnnr in gura de urmarit ,cu bm asasin ec care le face calcule asa ca ,nu conteaza!!!

  5. De ce sa schimbe, guvernul asta face totul perfect! Pentru gloablisti nu pentru romani. E mai bine daca raman acolo pana se mai poate mulge.

  6. Bagami a si pu la in voi de mafioti
    Daca nu inceteaza greva profesorilor veti fi linsati de elevi si parinti

  7. Nu e voia sa zici „Rotativa Guvernamentala”, trebuie sa zici „Rotatia Guvernamentala” ca te amendeaza CNA-ul!

    Da’ io cred ca nu e nici „Rotativa” si nci „Rotatia”.Io cred ca e vorba de ROZETA Guvernamentala care a iesit la produs pe centura de la Bruxelles ca intra-n ROZETA Guvernantilor de la Bucuresti toate madularele scirbavnice atit de pe Batrinul Continent cit de pe cel Nou! Partea nasoala e ca astia d’alde Ciuca produc pe gratis…Timpiti i-a mai intocmit Reactorul Subteran al Clonarii de unde au iesit!

    Alo, Procuratura? Inca nu am fost arestat. Voi dormiti acolo la Procuratura sau v-o trageti intre voi???

  8. Bai ciukanezule, bai pramatie umflata, mai stai pe acolo, la Palatul Avantul Prabusirea, acum cat mai poti fura, fiindca cand o sa bage astia numai monede digitale, cam greu o sa poti, fiindca tu nu poti hackui nimic, o sa te hackuiasca jidanul ala de Elon, o zis ca iti baga chiar 3 cipuri in capul tau mare si de neam prost, sa iti vina si tie odata mintea la cap, ca numai sa furi stii !! Ha ha ha 🙂 Bai, vedeti ca asta e ultima vara linistita, din toamna va baga dulapul nazist in razboi, aia care raman in urma o sa aiba d eales intre carne de tun in ukro-na-zia pitikului actoras ratat nazist din Kievul azovist-banderist, sau scuturi umane la toate vilele de neam prost ales sekuricilor gaozari din Bukale !! ha ha ha 🙂

  9. I ati spart sticla dulapului de la cotroceni ,ca auzi si tu analfabetul functional ce exprimare are ca fost prof!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger