AcasăPoliticaEșec total în negocierile de la Vila Lac! PNL, USR PLUS și...

Eșec total în negocierile de la Vila Lac! PNL, USR PLUS și UDMR, separat la consultările cu Iohannis!

negocieriBătălia orgoliilor de la Vila Lac! S-au oprit negocierile! PNL, USR PLUS și UDMR vor merge separat la Cotroceni

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, pe tema coaliției de guvernare, însă doar pentru două ore. Negocierile au eșuat din nou, din cauza neînțelegerilor generate de împărțirea funcțiilor.

Miza este funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care USR PLUS o dorește pentru Dan Barna, iar PNL pentru Ludovic Orban. Negocierilor s-au blocat sâmbătă din această cauza.

PNL şi USR merg cu propuneri diferite la Cotroceni

Prin urmare, fiecare partid va merge la Cotroceni cu propria propunere de premier: liberalii cu Florin Cîțu, iar alianța USRPLUS cu Dacian Cioloș. Liderii celor trei formațiuni politice au convenit să se vadă după consultările cu președintele Klaus Iohannis, care sunt programate luni.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. „Orban a zis stop joc si mergem fiecare separat la Cotroceni”, a precizat o sursă din interior pentru Libertatea. Discuțiile fuseseră suspendate și sâmbătă, după mai mult de șase ore de negocieri, din același motiv. „PNL vrea sa ia două din trei funcții. USR-PLUS și UDMR vor să fie împărțite în trei, fiecare să ia câte o funcție”, declarau, sâmbătă, surse din interiorul negocierilor.

Partidele vor merge la Cotroceni luni pentru consultări cu președintele Iohannis.

Orarul întâlnirilor este următorul:

  • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.
author avatar
Andreea Vlad
214 afisari

3 COMENTARII

  1. ba , perdabntii nu se inteleg sa manance ca vulturii din hoit!!!!!! slugile ppe ,cu cele ale lui sosross si agentii budapestei vor toti cat mai mult din ce ba ca nu mai e nimic sau va e dor sa muncititi pt poporul rormn?????

  2. Sfabul iohanis pus în funcție și susținut de străini este detestat de adevărații liberali pentru că este un individ fără demnitate !!!
    Ar fi cazul să-și dea seama de asta și susținătorii săi „nevinovați” !!!!

  3. Sunt două soluții ..
    1.firmarea unui guvern din PSD,Aur, UDMR,plus cei 17 de la naționalități…au peste 50%…!!!…și Orban , Rareș, Varna o iau în brațe.. plua!!!…
    2 .alegeri anticipate!!!…până atunci guvernul va fi condus de Ciucă ..
    Dacă Omul de la Cotroceni nu se conformează , atunci dunga și cu el… suspendare , alegeri anticipate pentru președinție…care e problema??… țara asta trebuie să-și revină odată și acum e momentul..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger