AcasăPoliticaBătaie de joc! Compensare de 50 bani la pompă și tot românul...

Bătaie de joc! Compensare de 50 bani la pompă și tot românul de rând suportă “mega-compensarea” PNL!

La finalul ședinței de guvern din 23 iunie, premierul Nicolae Ciucă a ieșit la declarații și vorbit despre soluția identificată în problema care a iscat nu doar coșmaruri în rândul șoferilor care scot mai mulți bani din buzunar pentru a alimenta la pompă cu benzină sau motorină, ci și proteste la pompă, în unele orașe din țară. Nici bine nu a venit anunțul șefului Guvernului, că pesediștii, aflați alături de PNL în coaliția de guvernare, au reacționat. „Alternativa PSD ar fi fost mai bună” spun reprezentanții partidului condus de Marcel Ciolacu.

Premierul Ciucă, totodată lider al PNL-ului, a anunțat – joi după-amiază, de la Palatul Victoria, „marea” soluție.

Compensare de 50 de bani, aplicabilă direct la pompă

„Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant am identificat, împreună cu specialiștii, o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și guvern, între guvern și populație, precum și mediul de afaceri, am luat decizia să aplicăm această măsură, care a fost adoptată și de alte țări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Am spus că este o măsură care se aplică și în alte țări, vorbim de Spania și Franța”, a susținut Ciucă.

Premierul a mai spus că „jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort” și că va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni.

„Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare, pentru această perioadă, va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat”, a mai anunțat Ciucă.

PSD, prima reacție:„ Respectăm decizia premierului, dar…”

La scurtă vreme după ce Nicolae Ciucă a anunțat „soluția”, social-democrații au transmis că îi respectă decizia, dar continuă să fie de părere că alternativa propusă de PSD ar fi fost mai potrivită. Explicând și de ce.

PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, sună mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD, joi după-amiază.

În urmă cu doua zile, în 21 iunie mai precis, social-democrații comunicau că „PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens”.

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

7 COMENTARII

  1. Doar nu credea careva că suinele măCiucă și Ciolanu pot face ceva cum trebuie, de calitate și pentru țară!?

  2. De ce compensare pnl ? pnl este cu psd la guvernare care a mai spus ca respecta masura pnl . se fac eforturi disperate de a ridica mingi la fileu psd . se urmareste pe linga spalarea imaginii psd -ului si tragere de timp , fiindca este clar ca preturile nu vor scadea si statul cu mafia benzinarilor sa faca averi .in curand psd se va desparti de pnl ca nu se poate victimiza in voie , trebuie sa vina sa joace iarasi rolul de baieti buni si pnl sa suporte rolul de baieti rai . asa i-au fraierit pe romani 30 de ani fsn-ul ( psd +pnl ) acum cu ciolacu si securistii lui nici macar rolul de baiat bun nu-l poate juca ca sint cu ochii pe Bruxelles si comenzile lor . prosteala pe fata ! psd : daca am fi noi , extraordinar , daca am fi noi ! dar unde sinteti , nu sinteti la guvernare ?

  3. Inteligenta treabă, să plătească toți românii la petroliști.
    Ăștia vor crește prețurile oricum.
    Suma aia fixă e alta prostie epică. Zici că aberația asta e făcută de un tiriflic.

  4. Ati vrut guvern de slugi bruxeleze acum sa va iasa pe nas prostia.Normal ar fi sa faci anticipate ca sa se termine dracului cu coalitia impostorilor teleghidati.As zice ceva si de fizicianul-ficus de la Cotroceni de genul -Daca in 1989 l-au impuscat pe Ceausescu dupa ce le-a oferit o suta de lei cam ce o sa pateasca cel care le ofera 0,5lei? O sa- l impuste de 200 de ori? Sau o sa-l violeze pana la moarte de 200de ori
    Ce e asa de greu de priceput…TABULA RASA cu clica de impostori

  5. PNL este un cancer antiromânesc, este suficient, ca să te uiți în istorie și, ți ve, i da seama, ca acest partid nu a fost niciodată pt cetățeanul de rând

    • Adevarat graiesti. Astia furau la greu intre razboaie, afaceri murdare, sefii lor cu jidanii cot la cot, Skoda e celebra-inzestrau armata ca si acuma,10% a lui Carol. Bratianul ala care vindea functii la stat pe la 1900 tot cu 10% nu e pomenit de istoricii astia inventati peste noapte.Tara tinuta la bordeie,opinca,iobagie si analfabetism.Sclavii pe ogoare si ei la Paris.Au scos tara comunistii din mizerie si inapoiere.Au venit astia din nou la ciolan si-au umflat buzunarele de averi cu munca comunistilor pe spagi si furaciuni si ne-au dus tot la mizeria lor din 1938. Daca ar veni din nou comunistii am scapa de acesti „dizidenti” lichele . O sa-i duca din nou acolo unde merita,pe unde au fost „valorile” lor, la canal si Poarta Alba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger