AcasăPoliticaBat în cuie strategia pentru viitoarele alegeri. Decizie la vârful PSD în...

Bat în cuie strategia pentru viitoarele alegeri. Decizie la vârful PSD în privința alianțelor la parlamentare – VIDEO

La cât se așteaptă Ciolacu să ajungă prezența la vot la alegerile locale

Mai-marii principalei formațiuni de opoziție au discutat pe marginea strategiei pe care vor să o urmeze în privința alegerilor parlamentare programate pentru luna decembrie a acestui an.

Cu gândul la apropiata cursă electorală, cea din 27 septembrie, PSD-ul are în plan să adopte o variantă similară ca la locale: fără alianțe electorale. ”Am luat hotărârea fiind ultima zi în care pot fi înscrise la Biroul Electoral Central acorduri de alianțe politice ca Partidul Social Democrat să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale (…) Este o decizie clară”, a anunțat Marcel Ciolacu în fața presei, în urmă cu scurtă vreme.

Cu toate acestea, social-democrații nu exclud varianta unor negocieri care să ducă la încheierea unor acorduri politice după scrutinul stabilit pentru data de 6 decembrie. Însă doar la nivel local, din câte a punctat liderul PSD. ”O sa încercăm să discutam cu ceilalți lideri politici alianțe postelectorale (…) am primit votul colegilor mei pentru o alianță postelectorală locală cu Pro România pentru a creiona viitoarele majorități în interesul cetățenilor, locale, la consiliile județene și consiliile locale”, a completat Ciolacu.

Ce spunea Grindeanu

Zilele trecute, întrebat fiind despre acest subiect, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, spunea că s-a discutat, dar că nu s-a luat și o hotărâre, urmând ca tema să se reia în şedinţa de luni a Consiliului Politic Naţional.

”Sigur, există partidele cu care am avut și în trecut alianțe, fie că vorbim de ALDE, fie că vorbim de alianțe punctuale în Parlament cu Pro România sau PP-USL. Sunt discuții pe care în aceste zile e normal să le avem, astfel încât luni să avem un tablou complet și să știm în ce stadiu suntem”, a punctat Grindeanu, joia trecută.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger