AcasăPoliticaBăsescu vine pe turnantă. În gol

Băsescu vine pe turnantă. În gol

Ceea ce mai toți am crezut că este o glumă spusă printre pahare, iată că acum a devenit realitate. Traian Băsescu, scufundătorul flotei și al României, și-a depus candidatura pentru postul de primar al Capitalei. Nu asta este îngrijorător, ci gălăgia pe care o face în jurul lui. Doamne ferește, scufundătorule, ce agitație, să nu pățești ceva și să rămână candidatura cu scufundacul în vine.

Pare a fi și un pic de răzbunare la mijloc, și un ambâț personal, și un moft de partid care se umflă în gol, căci mușchi nu are. Și nici nu a avut. Uneori aproape treaz, apare pe la posturi de televiziune unde își răcnește strategia câștigului. Cu gheață, două cuburi.

Se „scufundaseu” valoarea

Traian Băsescu a devenit cel mai ridicol cetățean politic. I-aș spune personaj, dar n-a făcut nimic pentru a-și merita titlul. Mai mult a făcut birtul „Cireșica” pentru el decât el pentru România. Este convins că va câștiga alegerile la București, și încă la un scor mare. Ba chiar și explică în ce fel. Gabriela Firea are un anume procent. Nicușor Dan are și el un procent. Între ele ar fi o diferență. Este, desigur. Cam aceeași ca între a sta întins pe asfalt, fără a te sprijini de ceva, ceea ce înseamnă că nu ești beat, și a te prinde dimineața dormind la bordură, cu capul pe un câine cald. Ceea ce iar înseamnă că nu ești beat, ci doar iubitor de animale. E, aici e șmecheria. Procentajul ăsta, zice cunoscătorul diferenței dintre un pahar pe jumătate gol și altul pe jumătate plin, înseamnă alegători care nu știu cu cine să voteze.Iar ăștia, pretinde el, l-ar alege pe el. Nu am nimic cu el, dar mi se pare că-i trebuie mai multă gheață. Cine nu-i vrea nici pe Firea și nici pe Nicușor Dan sunt, de fapt, cei care stau acasă. Sau cei care pun ștampila pe toți candidații, pentru că îi iubesc la fel de mult spre deloc. Sau cei care trag o linie peste toți, pentru că nu i-au dat zăpada din fața casei. Lor li se adaugă și cei care, în josul buletinului de vot, dau dedicații pentru care și vechii birjari din Iași ar deveni invidioși. Altminteri, Băsescu vine tare pe turnantă. În gol. Game over, domnu’, vi se „scufundaseu” valoarea.

author avatar
Valentin Boeru
1.424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger