AcasăPoliticaBăsescu se mută, într-un final, din vila de protocol! „Nu mai sunt...

Băsescu se mută, într-un final, din vila de protocol! „Nu mai sunt un fost președinte, sunt un…”/Care e, de fapt, marea supărare – VIDEO

Băsescu se mută, într-un final, din vila de protocol! „Nu mai sunt un fost președinte, sunt un...”/Care e, de fapt, marea supărare - VIDEO (sursa foto: facebook/Traian Băsescu)

După ce s-a aflat, de câteva zile deja, că expirase termenul până la care fostul președinte trebuia să elibereze vila din Gogol, a început „operațiunea” de mutare a lucrurilor din locuința de protocol.

Traian Băsescu a dat de înțeles că e o acțiune de durată, pentru că sunt multe lucruri de mutat către noua locuință a familiei. Respectiv către apartamentul pe care fostul șef al statului a anunțat că l-a cumpărat, după ce s-a aflat că rămâne fără dreptul de a locui în vila de protocol din Capitală.

„Și astăzi, și mâine, și poimâine! Noi nu suntem proaspăt căsătoriți să avem un cuier și un pat”, a răspuns Băsescu, întrebat, vineri, 3 iunie, dacă urmează să se mute în cursul acestei zile din vila de protocol.

Băsescu: „Sunt supărat de câine, nu de mutat”

Fostul lider de la Cotroceni a dat de înțeles că are o altă supărare care nu ține de faptul că trebuie să se mute din vila de pe strada Gogol.

„Încerc să mă încadrez în lege atât de mult cât se poate. Numai că de ieri sunt supărat, a murit cățelușul ăsta amărât! Sunt supărat de câine, nu de mutat… De mutat, m-am mutat de 10 ori la viața mea, mă mai mut o dată, dar aș observa practic Parlamentul și Înalta Curte, prin deciziile lor, mi-au desființat cei zece ani de președinție. Eu nu mai sunt un fost președinte, sunt un oarecare cetățean”, a susținut Băsescu.

Săgeți către „lașii” din politică

Fostul șef al statului, actualmente europarlamentar, n-a ratat ocazia să îi săgeteze pe „lașii” de pe actuala scenă politică autohtonă, cu trimitere, ironic, la brevetul său de căpitan de navă.

„Vreau să văd dacă Parlamentul cu toți lașii care nu m-au putut învinge cât am fost în activitate, dar mă lovesc după ce nu mai sunt în activitate, dacă or să-mi ia și brevetul de căpitan de cursă lungă. Că ei, marea majoritate, sunt oameni fără meserie. Dacă pleacă din politică sunt muritori de foame” , a mai afirmat Traian Băsescu, din poarta vilei din Gogol.

Două zile întârziere

Recent, RAAPPS-ul anunțase că termenul până la care ar fi trebuit ca Băsescu să elibereze vila de protocol era 1 iunie.

„Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale”, s-a transmis într-un comunicat al RAAPS, în 31 mai.

Fostul președinte a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți, care a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.