AcasăPoliticaBasescu, raspuns dur pentru vicepremierul rus: Trebuie sa aflam cata vodca a...

Basescu, raspuns dur pentru vicepremierul rus: Trebuie sa aflam cata vodca a consumat inainte

Presedintele Traian Basescu a comentat, duminica, la Timisoara, declaratiile vicepremierului rus la adresa Romaniei, precizand ca afirmatiile lui Dmitri Rogozin sunt total lipsite de respect fara de statul roman.

„Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceasta declaratie. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva, ce nu reprezinta Mama Rusia”, a spus Basescu.

Referitor la explicatiile cerute de Ministerul Afacerilor Externe, seful statului a adaugat: „E o procedura absolut normala ca ministerul sa intrebe, deoarece nici MAE n-avea de unde sa stie cata vodca consumase Rogozin inainte de aceasta declaratie”, a spus Basescu, potrivit Opinia Timisoarei.

De asemenea, sambata seara, seful statului a precizat ca probabil Rogozin a facut aceste amenintari la nervi. „Cred ca era nervos si a vorbit gura fara el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul asta de vedere”, a raspuns Basescu.

Vicepremierul rus a amenintat, sambata, ca Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul sau privat, la cererea SUA, motiv pentru care data viitoare va zbura la bordul unui bombardier.

„La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, afirma vicepremierul rus.

Foto: presidency.ro

author avatar
Alina Costache
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger