Cauta

Băsescu, politică fără gheață în pahar

Plictiseală mare prin Parlamentul European. Plictiseală mare pe capul lui Traian Băsescu. Ale naibii politici, cum nu țin ele cont că trebuie să se rezolve cât ar spune președintele expirat „Băiete, multă licoare și doar două cuburi de gheață!”

L-am văzut recent pe Traian Băsescu. M-a uimit rezistența lui politică, deși se vedea cu ochiul liber că era pe sec. Pe sec de gheață, ca să fiu mai bine înțeles. Își adusese aminte că există Alianța pentru Unirea Românilor. Sau i-a suflat moderatorul, într-o pană de idei mai aprigă decât a lui Iohannis când n-a fost în stare să reproducă cele două întrebări de la referendumul pe justiție, deși pretindea că au fost ticluite de el. Băsescu a prins repede șpilul și s-a lansat în discurs. Un discurs de o incoerență monumentală, asezonat cu mitocăniile personale care l-au consacrat mai mult decât șprițurile de la „Cireșica”. Las deoparte că Diana Șoșoacă e bună de șef de galerie la Dinamo și că, spre de deosebire Vadim Tudor, liderii AUR nu au citit prea mult. Atât putea Traian Băsescu la ora aia. Spectaculos a fost când și-a dezvoltat teoria proprie, că dacă i-ai pune pe cei de la AUR să guverneze, ar da cu România de pământ.

Nu știu prea mult despre partidul ăsta, dar nu cred că ar putea trânti țara mai rău decât a făcut-o președintele care sărea gardul ca să-și vadă femeia care l-a fermecat. Nu e vorba de Udrea, duduia Elena era în alt film. Câteva mii, multe mii de medici plecați din țară pe vremea lui. De bine? Câteva zeci de mii de asistente care i-au urmat imediat. Tot de bine? Zeci de spitale închise, care au falimentat, de fapt sănătatea. Școli cu lacătul pe ușă, profesori cu cele mai mizerabile salarii din Europa acelor timpuri. Tăieri de 25 la sută din salarii și din pensii, chipurile la cererea Uniunii Europene. După aia s-a aflat că, de fapt, UE nu ceruse așa ceva și era numai opera lui Băsescu. Cel mai slugarnic premier, Emil Boc, pe lângă care, acum, Orban mi se pare o zambilică. Și mai îmi aduc aminte de un împrumut de 20 de miliarde de euro, dispăruți fără urmă în tot soiul de combinații cu despăgubiri. Las-o dracului de vrăjeală, dom’le, mai pune gheață în pahar. Cât mai multă. Prăbușirea țării zici? Mai tare ca tine n-o să dea nimeni cu ea de pământ.

Ultimele stiri

  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Exit mobile version