AcasăPoliticaBăsescu jubilează! PMP intră în Parlament: „Și-a luat aurul înapoi”

Băsescu jubilează! PMP intră în Parlament: „Și-a luat aurul înapoi”

traian basescuBăsescu jubilează! PMP intră în Parlament: „Și-a luat aurul înapoi”

Fostul președinte Traian Băsescu, fondatorul PMP, a anunțat luni dimineață că partidul său va intra totuși în Parlament, deși rezultatele parțiale oficiale prezentat de BEC la ora 10:30 arată că acest partid se află sub pragul electoral.

„PMP și-a luat ”aurul” înapoi din ultimele 5 secții de votare numărate din Republica Moldova!!!!!”, a scris Băsescu pe Facebook, la scurt timp după ce Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate parțiale oficiale de la alegerile parlamentare. Fostul preşedinte a făcut şi o referire la surpriza alegerilor parlamentare, AUR, care a înregistrat un scor de aproape 10%, luând prin surprindere lumea politică.

PMP intră în Parlament. Băsescu miza pe voturile din Moldova

Potrivit BEC, PMP a obținut 4,69% la Camera Deputaților și 4,77% la Senat. Aceste rezultate sunt însă după centralizarea proceselor verbale din 62,54% secţii de votare. Următorul anunț al BEC va fi la ora 13:00.

Duminică seară, Traian Băsescu spunea că PMP va ajunge la 7% după redistribuirea voturilor.

Ideea că Partidul Mișcarea Populară – care, potrivit ultimelor rezultate parțiale de la Biroul Electoral Central, are 4,7-4,8% dintre voturile de la alegerile parlamentare 2020 – ar putea să treacă pragul electoral a fost susținut și de președintele PMP, Eugen Tomac.

„BEC a prezentat date parțiale, nu cele finale, noi suntem încrezători. Așteptăm să se numere toate procesele verbale, inclusiv în Republica Moldova, unde PMP a câștigat alegerile”, a spus Tomac la Digi24.

author avatar
Andreea Vlad
612 afisari

2 COMENTARII

  1. Ah, soldovenii astia! L-au votat ca le-a dat cetatenia romana, alora care stau 1500 la o adresa…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger