Cauta

Basescu ii cere din nou lui Ponta, printr-o scrisoare, sa renunte la ideea introducerii accizei la carburant

Cu doar o zi inainte ca masura cresterii cu 7 eurocenti a accizei la carburant, demers anuntat si sustinut de primul-ministru, sa fie aplicata oficial, seful statului i-a trimis o noua scrisoare sefului Executivului, cerandu-i sa renunte la supraacciza.

Traian Basescu

Mentionand ca introducerea acestei cresteri a accizei la carburanti inseamna o „noua povara fiscala asupra populatiei Romaniei”, Traian Basescu insista asupra faptului ca aceasta masura ce se va aplica de marti, 1 aprilie, nu ar trebui sa se introduca. „Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor”, explica liderul de la Cotroceni in textul scrisorii adresate sefului Guvernului, Victor Ponta.

In opinia sefului statului, cresterea accizei la carburanti ar fi o metoda a Executivului de a  „strange bani de la populatie si firme in vederea satisfacerii nevoilor electorale ale baronilor locali”.

De altfel, presedintele i-a mai trimis premierului o scrisoare in acest sens, miercurea trecuta, solicitandu-i sa nu introduca masura de crestere a accizei la carburant.

Ultimele stiri

  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard, mincinosule!”
  • Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”
  • Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București
  • România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”
  • Credem că acum ne este greu cu banii? Economistul care a prevăzut criza din 2008 vine cu veşti şi mai proaste decât în urmă cu 16 ani
  • De ce importă România forţă de muncă? Şcoala formează specialişti în domenii fără căutare, iar pe alţii îi alungă statul. Cum e fentat bugetul public
  • Polițiștii locali ies în stradă, miercuri, să protesteze în fața Guvernului. Lista revendicărilor sindicaliștilor
  • Exit mobile version