AcasăPoliticaBasescu ii cere din nou lui Ponta, printr-o scrisoare, sa renunte la...

Basescu ii cere din nou lui Ponta, printr-o scrisoare, sa renunte la ideea introducerii accizei la carburant

Traian Basescu

Cu doar o zi inainte ca masura cresterii cu 7 eurocenti a accizei la carburant, demers anuntat si sustinut de primul-ministru, sa fie aplicata oficial, seful statului i-a trimis o noua scrisoare sefului Executivului, cerandu-i sa renunte la supraacciza.

Traian Basescu

Mentionand ca introducerea acestei cresteri a accizei la carburanti inseamna o „noua povara fiscala asupra populatiei Romaniei”, Traian Basescu insista asupra faptului ca aceasta masura ce se va aplica de marti, 1 aprilie, nu ar trebui sa se introduca. „Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor”, explica liderul de la Cotroceni in textul scrisorii adresate sefului Guvernului, Victor Ponta.

In opinia sefului statului, cresterea accizei la carburanti ar fi o metoda a Executivului de a  „strange bani de la populatie si firme in vederea satisfacerii nevoilor electorale ale baronilor locali”.

De altfel, presedintele i-a mai trimis premierului o scrisoare in acest sens, miercurea trecuta, solicitandu-i sa nu introduca masura de crestere a accizei la carburant.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger