AcasăPoliticaBasescu: Daca Ponta poate sa introduca taxa de solidaritate, il sustin

Basescu: Daca Ponta poate sa introduca taxa de solidaritate, il sustin

Presedintele Basescu a declarat ca il va sustine pe primul-ministru cand e vorba de introducerea taxei de solidaritate.

Intr-o interventie la Romania Tv, seful statului a afirmat ca il va sprijini pe Ponta in privinta introducerii taxei de solidaritate -suprataxarea salariilor mari ale bugetarilor. „Daca Victor Ponta poate sa introduca aceasta taxa, eu il sustin! Il voi sustine, numai sa-si rezolve ei problema in interiorul aliantei. Nu stiu cat de importanta ar fi, dar ar fi cu o semnificatie. Ca in timpul crizei nu poate avea unul 60 milioane de euro pe luna si altul 700 lei”, a declarat Basescu.

Anterior, presedintele a sustinut o conferinta de presa in care a facut o serie de precizari privind chestiunea taierii salariilor bugetarilor, in mai 2010. „Dar daca am fi din nou in situatia din 2010 din mai, pe care noi o prefigurasem inca din februarie, cand au aparut cifrele trimestrului IV 2009, daca as fi din nou in acea situatie, as sacrifica fara sa ezit popularitatea, voturi si – de ce nu – guverne. (…) Am sentimentul ca mi-am facut datoria ca presedinte, si chiar daca m-au durut si injuraturile si fluieraturile, sunt linistit. Romania este din nou capabila sa-si reia cresterea economica durabila”, a precizat Basescu.

Totodata, seful statului le-a multumit guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta, pentru actuala situatie economica in care se afla Romania. – Multumesc public Guvernului Boc, Guvernului Ungureanu,Guvernului Ponta pentru faptul ca astazi am ajuns aici (…) Guvernul Ungureanu are meritul pentru ca nu a afectat parcursul de recuperare a dezechilibrelor si acelasi lucru este valabil pentru Guvernul Ponta. (…) Mi-a fost teama ca din mai, de cand a preluat guvernarea, Guvernul Ponta ar fi putut sa ia masuri populiste, excesive, care sa strice din nou echilibrele, in perspectiva alegerilor din decembrie. Nu a facut-o si de aceea consider ca si-a adus o contributie la atingerea rezultatelor de astazi”, a adaugat Basescu.

author avatar
eNational
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger