AcasăPoliticaBăsescu tună și fulgeră împotriva redeschiderii școlilor: „Riscul e foarte mare!”. Ce...

Băsescu tună și fulgeră împotriva redeschiderii școlilor: „Riscul e foarte mare!”. Ce l-a scos din sărite pe fostul președinte

Băsescu arată cu degetul în privința redeschiderii școlilor: ”Atâta timp cât dascălii nu sunt vaccinaţi riscul e foarte mare” (foto: Facebook)

Fostul președinte Traian Băsescu s-a pronunțat din nou pe tema redeschiderii școlilor, pe 8 februarie, respectiv la începutul semestrului al doilea al actualului an școlar.

”Susţin că s-a făcut o greşeală. Puteam să ne mai abținem două-trei luni de la redeschiderea şcolilor”, a declarat fostul șef al statului, duminică seară, într-o intervenție la România TV.

Traian Băsescu a adusc ca argument faptul că încă nu au fost vaccinate cadrele didactice, știut fiind faptul că această campanie este în plină desfășurare. ”Atâta timp cât dascălii nu sunt vaccinaţi riscul e foarte mare, iar copiii, chiar dacă nu se îmbolnăvesc grav, sunt un vector de transmitere a infecţiilor”, a mai punctat actualul europarlamentar.

Băsescu: Decizia este greșită, nu am dubii

Nu e prima oară când Băsescu a criticat această decizie. Luna trecută, cu doar câteva zile înainte de momentul 8 februarie, fostul lider de la Cotroceni aducea în discuție situația provocată de tulpina britanică a noului coronavirus. ”Decizia este greșită, nu am dubii, iar informațiile pe care le avem la Bruxelles (…) ar trebui să le aibă și Guvernul. În primul rând, mă refer la tulpina britanică, despre care se știe că s-a modificat din nou și a devenit similară cu cea din Brazilia și din Africa de Sud, tulpini care în momentul de față nu sunt acoperite de vaccinurile existente.

Sau dacă există o acoperire este minimală, undeva în jur la 20%. Deci asta e informație de săptămâna aceasta, din discuția pe care am avut-o cu doamna comisar pe Sănătate”, a susținut Băsescu, la un post TV.

author avatar
Andrei Coman
231 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger