AcasăPoliticaBasescu, anchetat din 2014: PSD a aruncat ”comisia Calarasi” in curtea UNPR

Basescu, anchetat din 2014: PSD a aruncat ”comisia Calarasi” in curtea UNPR

Acum ca au terminat cu bugetul, partea intai cel putin, uselistii se pot ocupa in tihna de anchetarea modului in care familia prezidentiala a achizitionat terenul agricol din Calarasi. Luni, 9 decembrie, Birourile permanente reunite urmeaza sa aprobe infiintarea comisiei de ancheta, care va fi alcatuita din 15 parlamentari.

Eugean Nicolicea (foto jos) va conduce comisia care va ancheta terenurile lui Traian Basescu
Eugean Nicolicea

Ferm convinsi pana mai ieri de utilitatea acestei comisii, social-democratii bat in retragere, refuzand practic sa-si asume un posibil esec. In consecinta, desi liberalii au insistat ca la conducerea comisiei sa fie numit un pesedist, Victor Ponta a anuntat ca partidul il propune pe Eugen Nicolicea – deputat UNPR. ”In privinta Comisiei de ancheta Calarasi s-a facut o lista de propuneri, o sa va spuna liderul de grup, Marian Neacsu. Sunt trei senatori si trei deputati si presedinte probabil ca va fi domnul deputat Eugen Nicolicea”, a afirmat premierul, precizand ca toate informatiile pe care le are corpul de control al prim-ministrului vor fi puse la dispozitia comisiei pentru aflarea intregului adevar. In ceea ce priveste momentul in care aceasta comisie va incepe sa lucreze, social-democratii dau ca sigura luna ianuarie 2014. ”E putin mai complicata perioada, intr-adevar, dar am dorit sa avem lucrurile clare. Comisia stabileste, poate lucra in luna ianuarie”, a explicat senatorul PSD Ilie Sarbu.

Totodata, acesta a mai spus ca exista multe detalii ”suspecte” in tranzactia incheiata de Ioana Basescu. ”Se verifica daca s-a respectat legea, transferul de la ADS la autoritatile locale si cine au fost beneficiarii. Eu m-am uitat pe un tabel, pentru mine e un lucru aproape incredibil: toti sunt defuncti! Si s-au improprietarit prin urmasi, prin primari, prin sotia primarului. Asta nu inseamna neaparat ca s-a incalcat legea, dar e suspecta situatia asta, intr-o comuna, toata lumea care a avut teren acolo a decedat”, a conchis Sarbu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger