AcasăPoliticaBăsescu a prins din nou glas

Băsescu a prins din nou glas

A fost o perioadă în care fostul președinte intrase în amorțire. Nu-i mai auzeai glasul pe nicăieri. O singură dată a ieșit la suprafață, să ne spună cât e de supărat că fiica lui cea mare, Ioana, a fost condamnată, de parcă pe noi ne interesa asta.

Realizatorul tv întrerupe orice dialog cu „Breaking news. Chiar acum”. Pentru Ioan Corpos totul este breaking news. Răvășirea oilor, dusul cailor la apă,  căderea frunzelor sau înmormântările cu manele sunt de breaking news. Puțin îi lipsește ca zbierătele Simonei Gheorghe, un Corpos cu țâțe și aceeași cantitate de neuroni, să nu intre și ele la breaking news. Nu asta este însă isterizarea maximă, ci, când cu frenezia prostiei împinse la maximum, corposul României TV îl introduce în emisiune pe Traian Băsescu. Chiar acum! Breaking news!

Care să fie știrea atât de importantă, aflată în derulare? Băsescu vorbește despre virus. Băi, Corpos, tu ești normal sau ai învățat televiziune după ureche? „Trebuie să terminăm cu propagandiști gen Șoșoacă. Dar trebuie să nu avem tâmpiți nici la guvern, pentru a închide magazinele la 18.” Povestea cu tâmpiții din guvern o știm cu toții. Diferența dintre noi și Băsescu este că, dacă intra și PMP la guvernare, noi nu ne schimbam opinia. În cel mai bun caz doar el, dar asta nu schimbă soarta României. Merge tot la vale, ca atunci când era condusă de el. Este surprinzător cum Băsescu mai are tupeul să apară în public. Emite idei și face premoniții ca, pe vremuri, nea Tache Brucan, gurul din Dămăroaia. Face politică europeană, dar în România nu se simte. Dă sfaturi guvernului, deși nu i-o cere nimeni, iar pe români nu îi interesează. Numai unul precum Corpos poate face emisiuni care nu interesează.

Băsescu e mielușel la emisiunile vânzătorului de iluzii. Admite orice tâmpenie și răspunde la toate prostiile. Iată ce imagini, domnule președinte! Chiar acum! Și Băsescu ce să răspundă? Leagă și el acolo, niște vorbe, ca să mai fie invitat și la alte emisiuni. Ce are Băsescu să ne transmită? Nimic, aidoma corposului de presă. Vorbește ca să nu-l uite lumea și trage nădejde că, cine știe, mai găsește doi ageamii cu care să răstoarne logica de a fi a României. Băse, nu te-ai prins. Proștii cu proștii și restul cu cine apucă. Tu, de fapt, în care tabără îți cauți loc?

author avatar
Valentin Boeru
1.895 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger