AcasăPoliticaBăsescu a plecat pe ușa din dos

Băsescu a plecat pe ușa din dos

Este incredibil câte lacrimi se pot vărsa pentru că Mișcarea Populară nu a prins loc în Parlament. De ce se bocește pentru cel mai insalubru personaj politic al României? Ce ne va lipsi prin dispariția lui? În fond, a ajuns acolo unde ar fi trebuit să stea de multă vreme. La groapa de gunoi a unor vremuri la care și noi am fost complici.

Nu-l mai plângeți pe Băsescu. Nu l-a gonit nimeni din politică. A plecat singur pe drumul pe care și l-a ales. Cel al miștocărelii ieftine, al golăniilor cu pretenții de inteligență, al prosperității la capătul căreia se întrezăresc, de obicei, gratiile. Partidul Mișcarea Populară a ieșit din orice combinație politică. Pentru foarte mulți ani. Lacrimile de crocodil ale lui Eugen Tomac stârnesc râsul. Nu are simțul ridicolului. Vorbește de idealurile partidului. Aoleu! Atât de Tomac și de plin de idealuri? Un partid care a făcut ce? A contribuit la dezvoltarea României? Cum? Agățându-se de putere cu orice preț? Arătându-și obediența și față de Băsescu, și față de Iohannis?

Traian Băsescu a ieșit pe ușa din dos a politicii românești. A rămas europarlamentar, dar asta nu-l salvează cu nimic de oprobiul public. Se vede treaba că nici ai lui nu l-au mai vrut. Nici pe el, nici partidul lui. A lăsat ceva urme în spate, să nu fim nedrepți. O afacere nelămurită pe de-a-ntregul cu casa din Mihăileanu. O afacere bălmăjită de procurori cu terenurile de la Nana. Încă una cu flota României, a doua ca mărime din Europa, pierdută în neant, cu prejudiciu zero. Dispare o flotă întreagă, dar noi nu înregistrăm pierderi. Nici în filmele cu proști nu întâlnești așa ceva. Încă una cu energie, la Slatina, din care mai toți și-au luat dreptul. Chiar și românii, numai că ei și-au luat dreptul de a fi trași în piept. Și încă una cu alegerile prezidențiale, când românii, la Paris, înainte de ora închiderii urnelor, votau la cinci secunde. Apoi alta, când la referendumul pentru suspendare s-a născocit erata. După care a apărut și ultima găselniță constituțională, erata la erată. De ce îl bociți pe cetățeanul turnător? Vă lipsește? Vă lipsesc statul paralel, Kovesi și Coldea?

author avatar
Valentin Boeru
4.737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger