AcasăPoliticaBarna și Cioloș sar în apărarea lui Voiculescu. Susținere „101%” pentru ministrul...

Barna și Cioloș sar în apărarea lui Voiculescu. Susținere „101%” pentru ministrul Sănătății

Dan BarnaBarna și Cioloș sar în apărarea lui Voiculescu. Susținere „101%” pentru ministrul Sănătății

Vicepremierul Dan Barna și-a exprimat miercuri, susținerea pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după conflictul cu premierul Florin Cîțu.

În urma publicării informațiilor despre centrele de vaccinare „invizibile”, șeful executivului a anunțat că a trimis corpul de control la ministerul Sănătății pentru a efectua verificări cu privire la respectarea legislaţiei.

„Când am promis o revoluţie a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparenţa datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a iniţiativei internaţionale ‘Parteneriatul pentru o guvernare deschisă’, al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare. Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR PLUS să acţioneze în baza ideilor pe care le-am susţinut înainte de alegeri. Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare”, a scris președintele USR, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Cioloș: „Demersul său este un gest de normalitate”

Și co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş și-a anunțat susținerea față de Vlad Voiculescu catalogând demersul acestuia drept un gest de normalitate. Acesta a adăugat că „transparenţa nu e un moft”, iar Voiculescu are parte de toată susţinerea sa.

„Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare. Demersul său este un gest de normalitate. Ştim cu toţii că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetăţenilor faţă de autorităţile publice. Transparenţa nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetăţenilor în stat. Vlad Voiculescu are toată susţinerea mea în ceea ce priveşte luarea unor astfel de decizii”, a scris Dacian Cioloş miercuri pe Facebook.

Cîţu, replică pentru Barna şi Cioloş

Premierul Florin Cîţu reacţionează la declaraţiile publice de susţinere a lui Vlad Voiculescu făcute de liderii USR-PLUS, dar şi la afirmaţiile consilierului lui Voiculescu despre restricţionarea accesului Ministerului Sănătăţii la platforma cu date despre campania de vaccinare.

„N-am discutat despre aşa ceva şi nu înţeleg de unde această avalanşă de susţinere. Eu am o relaţie foarte bună cu Vlad Voiculescu, am discutat despre campania de vaccinare. În acelaşi timp i-am atras atenţia că trebuie să ne concentrăm şi pe pandemie, nu numai pe campania de vaccinare, care merge foarte bine”, a spus Cîțu, miercuri.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a publicat date despre pandemie şi despre centrele de vaccinare din judeţe. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu este nevoie de avizele serviciilor de informaţii pentru publicarea numărului de teste COVID-19 efectuate pe fiecare judeţ.

author avatar
Andreea Vlad
134 afisari

4 COMENTARII

  1. Băi NAZI, Voiculescu al vostru a lit-o be, adică a be.it-o aşa pe româneşte.
    Adică marş de la ministerul sănătății! RAPID că altfel e jale! Vă dăm pe toți în judecată pentru GENOCID! Mulți dintre cei care conduc țara acum vor avea mari probleme. Vă promite poporul român!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger