AcasăPoliticaBarna, după discuția cu Patriarhul Daniel pe tema campaniei de vaccinare: ”Vizita...

Barna, după discuția cu Patriarhul Daniel pe tema campaniei de vaccinare: ”Vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie”

Barna, după discuția cu Patriarhul Daniel pe tema campaniei de vaccinare: ”Vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie”

Liderul USR PLUS aflat în postura de vicepremier în cadrul Guvernului Cîțu a avut, luni, 2 august, discuții cu liderul Bisericii Ortodoxe Române, pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.   

”Eu sunt un om optimist şi vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie”, a anunțat Barna în fața presei, după ce a stat de vorbă cu Patriarhul Daniel.

Pe de altă parte, întrebat despre remarca premierului, de zilele trecute, din care a reieșit că s-a gândit cam târziu să poate această discuție cu Patriarhul, Barna a lăsat să se înțeleagă că nu ar trebui să se pună problema astfel. ”Într-o perioadă de pandemie, în care lucrurile vedem că sunt cu sus și jos, acum o lună şi jumătate speram că scăpăm de pandemie, vedem acum că valul patru devine o realitate nu există un prea târziu decât după ce scăpăm de pandemie”, a susținut vicepremierul Barna.

Cîțu: Este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii

În urmă cu exact o săptămână, aflat la Constanța, șeful Guvernului reacționase după ce vicepremierul Barna făcuse referire la un dialog cu Biserica Ortodoxă și despre un parteneriat cu BOR-ul pe tema vaccinării.

”Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României. Am avut discuţii de fiecare dată, aţi văzut, eu m-am întâlnit cu toate cultele din România, de fiecare dată am avut discuţii pentru a susţine campania de vaccinare, este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii”, a declarat Cîţu, conform digi24.ro.

Referiri la un parteneriat cu BOR-ul: Să se transmită un mesaj către toți preoții să-i încurajeze pe enoriași să se vaccineze

Anterior în cursul zilei de luni, 26 iulie, Barna făcuse referire la înţelepciunea Patriarhului Daniel și a ierarhilor din cadrul BOR. ”Cred că este momentul să discutăm foarte clar şi voi propune premierul ca în şedinţa de Guvern, la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română ca partener pentru vaccinare.

Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru şi iată Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea și a Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR că acest mesaj e timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a susținut în primă fază Barna.

”Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului Bisericii să se transmită un mesaj către toți preoții să-i încurajeze pe enoriași să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata națională de vaccinare”, a mai afirmat vicepremierul Barna.