AcasăPoliticaBarna arată cu degetul spre Cîțu, actualul premier: Și-a asumat să arunce...

Barna arată cu degetul spre Cîțu, actualul premier: Și-a asumat să arunce România în criză, dorind să câștige preşedinția PNL – VIDEO

Barna arată cu degetul spre Cîțu, actualul premier: Și-a asumat să arunce România în criză, dorind să câștige preşedinția PNL - VIDEO (sursa foto: Facebook)

La câteva zile de la încheierea Congresului PNL și de la câștigarea, de către Florin Cîțu, actualul premier pe care USR PLUS l-ar vrea plecat de la Palatul Victoria, a scaunului de lider al liberalilor, se discută intens în spațiul public despre cele două moțiuni depuse la Parlament la adresa Guvernului.

În special despre moțiunea PSD-ului, recent depusă, dar pentru care s-a stabilit deja un calendar pentru dezbatere și supunerea la vot – pentru marțea viitoare. Inițiativa social-democraților a venit la câteva săptămâni după ce și USR PLUS și AUR depuseseră o moțiune împotriva actualului Executiv.

În tot acest context, Dan Barna a explicat cum se poziționează partidul în fruntea căruia se află. ”Poziția noastră a fost și rămâne aceeași: vom vota orice moțiune prin care Florin Cîțu este trimis acasă, pentru că acest premier nu mai are susținerea USR PLUS. Am fost consecvenți în toată această perioadă (…) Moțiunea de cenzură în Parlament este un instrument foarte simplu: un număr de parlamentari pun la îndoială existența susținerii sau nu pentru guvern. Aici suntem. Dacă în această moțiune de cenzură Florin Cîțu obține susținerea celor de la PSD, pentru că a noastră nu o mai are, poate să meargă mai departe (…), dacă moțiunea trece și PSD-ul votează moțiunea care e acum la vot putem iniția discuțiile pentru un nou guvern cu un alt premier”, a declarat Barna, miercuri, într-un interviu acordat Hotnews.

Barna: Nu există în momentul de față niciun acord între USR-PLUS și AUR

Pe de altă parte, actualul co-președinte al USR PLUS a ținut să facă unele precizări, cu privire la relația formațiunii cu Alianța pentru Unirea Românilor, dată fiind susținerea, la comun, a aceleiași moțiuni inițiate în Parlament. Totodată, Barna a arătat cu degetul în direcția lui Cîțu, referitor la dorința acestuia din urmă de a ajunge în fotoliul de lider PNL.

”Nu există în momentul de față niciun acord, protocol, înțelegere, nici măcar vreo promisiune de vreun fel între USR-PLUS și AUR. (…) E pur și simplu un instrument al moțiunii de cenzură. (…) Premierul (…) și-a asumat să arunce România în criză, și-a asumat toate aceste lucruri, dorind să câștige preşedinția PNL, a câștigat președinția PNL, dar acum iată constată că cele 80 de voturi USR-PLUS nu erau ale lui și nu au fost niciodată ale lui, pentru că sunt voturile USR PLUS”, a declarat Dan Barna.

Replica acestuia vine după ce în cursul zilei precedente, Florin Cîțu acuza un ”festival” al celor care ar vrea să destabilizeze țara, cu trimitere inclusiv la USR i la o așa-zisă coaliție a acestora cu cei de la AUR. ”Aşteptăm pentru prima moţiune (USR PLUS și AUR) motivarea CCR. (…) În Parlamentul României astăzi este un festival şi este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer, să destabilizeze România. Pe de-o parte avem o coaliţie USR – AUR, pe de altă PSD se întrec în arunca țara în haos și vor să dea jos Guvernul României”, a susținut Cîțu.

124 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger