AcasăPoliticaBarna a reevaluat situația. Cum caracterizează, mai nou, relația cu premierul Cîțu:...

Barna a reevaluat situația. Cum caracterizează, mai nou, relația cu premierul Cîțu: ”A fost un moment dificil…” – VIDEO

(sursa foto: Dan Barna/Facebook)

Vicepremierul aflat în postura de co-președinte al USR PLUS pare că a reevaluat situația, când vine vorba de actualul șef al Guvernului, după nemulțumirile exprimate nu cu foarte mult timp în urmă, pe fondul tensiunilor iscate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Astfel că, după ce zilele trecute, de la vârful USR PLUS se anunțase că premierul Florin Cîțu nu mai beneficia de sprijinul acestei alianțe, urmare a supărărilor generate de revocarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, mai nou lucrurile se văd într-o altă notă. Cel puțin asta reiese din declarațiile vicepremierului.

”Foarte bună, colegială”, a răspuns în primă fază Dan Barna, întrebat, luni seară, la Digi24, ce relație are cu Florin Cîțu.

Barna: A fost un moment dificil al Coaliției

Lucrurile s-ar mai mai așezat după cele două runde de discuții de la nivelul Coaliției, la finele cărora liderii formațiunilor care alcătuiesc alianța de guvernare au ieșit împreună la declarații și au anunțat semnarea unei completări la acordul de funcționare a acestui for. ”Cele două zile de săptămâna trecută în care am așezat Coaliția, zic eu, pe baze mai funcționale și mai solide, au avut exact acest rol – să resetăm să spun așa funcționarea și am o relație (…) colegială, pe care o consider o relație în regulă. (…) A fost un moment dificil al Coaliției, consider că am avut maturitatea să îl depășim și suntem pe o logică de construcție și de consolidare a încrederii”, a mai punctat Dan Barna.

Întrebat dacă a exagerat când a spus că nu se mai poate merge mai departe cu Florin Cîțu, Barna a dat următorul răspuns: ”La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe, tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de, pot să spun dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”.

Îl acuzase pe Cîțu că ”a generat în mod gratuit o criză politică majoră”

Nu la fel păreau să arate lucrurile în urmă cu aproape două săptămâni, când Barna îl criticase public pe actualul premier, după demiterea ministrului Voiculescu, aducând în discuție nevoia de respect. ”Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.
În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.

Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu.

Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, scria Barna, pe pagina sa de Facebook, în seara zilei de 14 aprilie.

53 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger