AcasăPoliticaBarna a dat glas strategiei. În ce condiții vor demisiona miniștrii USR...

Barna a dat glas strategiei. În ce condiții vor demisiona miniștrii USR PLUS din Guvern – VIDEO

Barna a dat glas strategiei. În ce condiții vor demisiona miniștrii USR PLUS din Guvern - VIDEO

După ce de la nivelul USR PLUS s-a transmis că Florin Cîțu nu mai are susținerea formațiunii pentru a rămâne în funcția de prim-ministru și că îl vor plecat pe liberal din fotoliul de premier, Dan Barna a anunțat strategia stabilită în cazul miniștrilor formațiunii pe care o conduce. Totul, în contextul unei moțiuni de cenzură îndreptate împotriva actualului premier, pe fondul nemulțumirilor apărute după revocarea lui Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției.

”Poziția USR PLUS mai departe e clară: nu vom continua cu Florin Cîțu. Dacă refuză sa își dea demisia, dacă PNL nu-i retrage sprijinul politic, vom iniția o moțiune de cenzură. Avem 80 semnături și negociem cu toate forțele parlamentare”, au transmis reprezentanții USR PLUS, joi seară, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

Barna: De ce să ne retragem înainte de moțiune?

Prezent în studioul unei televiziuni, co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a anunțat care e planul formațiunii pe care o conduce, alături de Dacian Cioloș. ”Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare (…) și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară.

Dacă moțiunea trece și Cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier (…), Coaliția poate să funcționeze”, a declarat Barna, joi seară, la Digi24.

În cazul în care moțiunea de cenzură nu trece, miniștrii USR PLUS ar urma să-și dea demisia, susține co-președintele formațiunii. ”Demisiile noastre sunt pe masă. (…) Este o chestiune de tehnicalitate.

Miza este următoarea: dacă moțiunea de cenzură trece, ne așezăm la masă și constituim un nou guvern – și am toată încrederea că PNL va propune un premier care să aibă și competența și responsabilitatea necesară. (…) Dacă nu trece și (…) premierul Florin Cîțu are susținerea necesară evident ne dăm demisiile instantaneu (…) De ce să ne retragem înainte de moțiune?”, a declarat Barna.

Cioloș: Rămâne ca PNL să plătească prețul politic pentru ceea ce face premierul

(foto: Dacian Cioloos/Facebook)

Pe de altă parte, și celălalt lider al USR PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, a comentat, joi seară, de această dată pe o rețea de socializare, pe marginea situației generate de revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției.

Cu săgeți la Florin Cîțu, dar și la PNL, partidul din care face parte actualul premier, care a primit, recent, susținerea colegilor, în urma unei reuniuni a Biroului Politic Național la care s-a aflat că au participat peste 70% din membrii BPN – VEZI AICI.

”Un premier care demite ministrul Justiției pentru că nu îi avizează un proiect legislativ și numește un interimar care îi avizează același proiect prin care oferă propriului partid 10 miliarde de euro prezintă probleme imense de integritate.

Presupun că își va asuma și destinația banilor, și consecințele care vor decurge din risipirea acestora, inclusiv cele legale. Chiar și așa, rămânem cu problema inițială. Nu girăm un astfel de furt, indiferent de explicațiile pe care le-ar avea el, și rămâne ca PNL să plătească prețul politic pentru ceea ce face premierul pe care îl are în acest moment”, a transmis Cioloș, pe Facebook.

Cioloș: Cerem în continuare demisia acestui prim-ministru

Fostul șef al Guvernului a reiterat că partidul USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu în fotoliul de premier.

”Mergem mai departe și cerem în continuare demisia acestui prim-ministru care este dispus să sacrifice stabilitatea politică a României pentru bani dați la propriul partid.
Noi, USR PLUS, am primit votul cetățenilor și pentru că am spus în campanie că vrem o Românie fără hoție. De asta vom face totul pentru a apăra acest principiu”, a conchis Cioloș.

576 afisari

7 COMENTARII

  1. „Strategie” la noii securici? Am văzut „strategia lor la alde nebuna de moldovan, Mihaila, V. V., Drulă și restul de șobolani acoperiți, cu Bârnă în frunte!

  2. Strategii useriști se împiedică în explicații, nu știu pe unde să o ia, direcția lor fiind tot „măcelăria”. Se vede că nu vor pleca, făcând doar joc de glezne. Păi, ce, câinele pleacă de la măcelărie? Cred că cel mai jumulit din acest scandal va ieși Johannis, cel care a clocit această alianță tip CDR, tot „respectul” românilor fiind îndreptat spre el. Pariu, peste 2-3 zile, Barna/Borno, va chițcăi ca un șoricel murat, după ce i se v-a arăta pisica, via DNA, cu dosarele/scheletele (n-așa Werner?) care zac prin sertarele procurorilor, dar și cel al Clotildei.

  3. CE STRATEGIE ?,CARE STRATEGIE ?,VOI SUNTETI NISTE COIOTI CARE URLATI PENTRU CIOLAN !,VOICULESCU NU ERA OMUL VOSTRU ?,GHINEA HABARNISTUL NU-I OMUL VOSTRU ??

  4. Jos Guvernul Citu !
    Jos Guvernul nesimtitilor LIBERALI !
    Sa scapam tara de cei ce i-au tradat pe romani !
    Jos PNL ! Lasa-ne !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger