AcasăPoliticaBanii din PNRR nu pot fi folosiți! Cum poate pierde România fondurile...

Banii din PNRR nu pot fi folosiți! Cum poate pierde România fondurile din cauza crizei politice

PNRRBanii din PNRR nu pot fi folosiți! Cum poate pierde România fondurile din cauza crizei politice

PNRR-ul României a primit aprobarea finală. România ar trebui să primească prima tranșă de fonduri europene în luna decembrie, a anunțat premierul interimar Florin Cîțu.

„Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța este deja dată, trebuie să dăm un HG. Unele acte se pot face în Parlament, dacă n-o să avem Guvern, printr-un proiect de lege. Nu este nicio problemă”, a declarat Florin Cîțu.

După ce Planul Național va fi aprobat și de miniștrii de finanțe din ECOFIN, România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro, adică 13% din suma totală de aproape 30 de miliarde de euro.

Prima tranșă: 3,7 miliarde de euro

Banii îi vom lua sub formă de împrumut și va trebui ca România să îi returneze pe parcursul următorilor ani. Condiția de aprobare a fost ca toate proiectele incluse în PNRR să fie realizate până în 2026.

Momentan, nu se știe pe ce vor fi banii din această prefinanțare. Pentru că nu avem un guvern cu puteri depline, nu pot fi date o serie de OUG-uri, pentru ca proiectele să poată fi aprobate.

author avatar
Andreea Vlad
363 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger