AcasăPoliticaBani pentru românii care au suferit de pe urma ploilor. Iată cine-i...

Bani pentru românii care au suferit de pe urma ploilor. Iată cine-i primeşte!

Ploile, vijeliile şi grindina din ultimele zile, ce s-au abătut asupra României, au stricat mai multe culturi. Agricultura a fost grav afectată. Astfel, statul a decis să vină în ajutorul fermierilor.

Ministrului Agriculturii promite că la nivel naţional va fi constituită o comisie pentru evaluarea pagubelor.

Bani pentru fermierii disperaţi

Adrian Chesnoiu a promis că, în urma unor analize, va acorda ajutoare fermierilor aflaţi la nevoie.

Am dat o dispoziţie, chiar dimineaţă, înainte să vin aici, să inventariem pagubele, comisiile de la nivelul fiecărui judeţ constituit să ne comunice care sunt suprafeţele afectate.

Le-am spus să ia legatura cu auorităţile locale, cu primăria, să anunţe Prefectura, să se constituie Comisia de Situaţii de Urfgenţă şi de constatare a pagubelor şi vor fi primi sprijin cu siguranţă sprijin pentru depăşirea acestor momente care nu sunt plăcute.

Oamenii aveau culturi, aşteptau să recolteze, sunt înscrişi în programele noastre de sprijin şi este o situaţie mai complicată, dar natura este natură„, a spus ministrul Agriculturii.

Se modifică PNRR pentru agricultură?

„Sper ca în al 12-lea ceas să se trezească toată lumea şi să conştientizeze că trebuie să modificăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în care agricultura României nu are niciun eurocent.

Avem zero euro în PNRR, trebuie să îl modificăm, să ducem banii către irigaţii, către desecare, către depozite de alimente”, a zis Chesnoiu.

Ministrul a vorbit despre necesitatea investiţiilor în sisteme de irigaţii, sisteme antigrindină şi de stimulare a precipitaţiilor.

author avatar
Andrei Ștefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger