AcasăPoliticaAvocatul Poporului reacționează: „Dreptul la o viață normală nu poate fi îngrădit...

Avocatul Poporului reacționează: „Dreptul la o viață normală nu poate fi îngrădit de un vaccin”

Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a reacționat rapid după ce guvernanții au anunțat seria importantă de avantaje pe care cei imunizați anti-Covid le vor avea în comparație cu cei care nu vor să se vaccineze.

În opinia sa, orice diferențiere pe bază de vaccin poate conduce la discriminare. Aceasta a precizat că înțelege inițiativa de a convinge oamenii să se imunizeze, dar această convingere nu înseamnă prin măsuri de constrângere, dat fiind faptul că vaccinarea în România nu este obligatorie.

„Cu siguranță, atunci când te gândești la niște avantaje pentru persoanele vaccinate trebuie să ai mare grijă ca asta să nu însemne în același timp o discriminare a celor nevaccinați pentru că eu pot să înțeleg intenția de a-i convinge pe cât mai mulți să se vaccineze, dar convingerea nu înseamnă prin măsuri de constrângere că totuși vaccinarea în România cu acest vaccin anti-Covid nu este obligatorie.”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Renate Weber critică avantajele imunizaților

Avocatul Poporului mai spune că, atâta timp cât în România vaccinarea aceasta nu este obligatorie, „nu pot să interzici unui om accesul pe piața muncii sau să îl condiționezi de efectuarea unui vaccin”. Renate Weber susține că persoanele vaccinate nu ar trebui să aibă mai multe beneficii comparativ cu cei care au decis să nu se imunizeze.

„Nu poți să îi interzici unui om accesul pe piața muncii sau să îl condiționezi de efectuarea unui vaccin. Tot așa nu poți să îl condiționezi să ai o viață socială. Poate unii pur și simplu nu vor și oamenii aceștia continuă să aibă drepturi și libertăți și acestea trebuie respectate. Oamenii politici trebuie să înțeleagă că ei au responsabilitatea respectării drepturilor și libertăților tuturor. A convinge pe cineva nu înseamnă să impui măsuri de constrângere. Aia nu mai e convingere, e pur și simplu discriminare”, a precizat Avocatul Poporului.

Poziția lui Weber vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că de la 1 iunie, cei imunizați cu serul anti-Covid 19 vor beneficia de o serie extinsă de avantaje.

author avatar
Andreea Vlad