AcasăPoliticaAvertismentul lui Ciolacu, după prima ședință de Guvern: „Statul român nu mai...

Avertismentul lui Ciolacu, după prima ședință de Guvern: „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”

premierul ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi seară, după prima ședință a Executivului pe care-l conduce, că e nevoie de performanță în administrație. 

„Toți funcționarii statului român trebuie să înțeleagă că avem nevoie de performanță în administrație. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou, iar asta este valabil de la nivel de ministru până la nivelul funcționarilor de execuție”, a declarat Ciolacu, joi seară, de la Palatul Victoria.

S-a sunat mobilizarea generală, pentru îndeplinirea țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „În acest moment, la Guvernul României și la toate ministerele de linie am anunțat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ținte și jaloane din PNRR și nu putem rata nimic: pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat”, a mai susținut Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Asta vrem să facem imediat”

Totodată, noul premier a ales să sublinieze că mandatul acestui Guvern e „despre reforme și economie”.

„Mandatul acestui guvern este despre reforme și economie, mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare și locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor. De aceea, în fiecare ședință de guvern veți vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică, însă primul și cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflația să scadă, oamenii să simtă asta în prețurile unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare”, a mai spus Ciolacu în cadrul unui briefing de presă susținut după încheierea primei ședințe de Guvern pe care a condus-o la Palatul Victoria.

author avatar
Andrei Coman
431 afisari

11 COMENTARII

  1. NUMARUL BUGETARILOR TREBUIE INJUMATATIT……….STRUCTURILE BIROCRATICE ALE STATULUI TREBUIE REFORMATE DIN TEMELII………
    – Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica).
    Un popor nu se poate dezvolta fara a avea propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta.

  2. Cu cine te certi, ma cocalarule ?!
    Te rastesti la popor ca si cum el, poporul, i-ar fi angajat pe aia de sint platiti doar sa vina la birou !
    Lasa ca acum vine el 2024 si dispari , cu satra ta cu tot !

  3. Au de desființat 208000 de pensii speciale de serviciu, din care 95% sunt pensiile speciale militare.

    Din scrisoarea Comisiei Europene către guvernul Romaniei:
    Potrivit documentului: „În ceea ce privește pensiile speciale, este important de reiterat că pensiile speciale nu cuprind doar cele 6 categorii de pensii de serviciu existente în România și enumerate în prezent în memorandumul Ministerului Muncii, punctul b). Este important de menționat că pensiile speciale includ și pensiile pentru forțele de securitate și apărare (armată, poliție) și ar trebui să fie și ele acoperite de reformă”.

    https://economedia.ro/exclusiv-scrisoarea-comisiei-europene-care-recomanda-includerea-pensiilor-militare-in-reforma-pensiilor.html#.Ys8JG6BByM8

    • Trăiești de pe altă lume.. În mintea ta crezi că e așa de ușor ca atunci când dai din gură?

  4. TREBUIE FACUT SI IN ROMANIA CEEA CE SE FACE NORMAL IN LUMEA CIVILIZATA.
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE PENSII CU SALARII BUGETATE .
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE MAI MULTE PENSII CUM E CAZUL lui Melescanu care primeste lunar peste 1 milion de lei . JUDECATORII , PROCURORII, POLITISTII NU POT primi PENSIE DE SERVICIU SI in acelasi timp sa fie si AVOCATI (aparatorii hotilor si banditilor).
    PARLAMENTARII SI ALESII LOCALI NU TREBUIE SA AIBA SALARIU MAI MARE DECAT CEL pe care l-au AVUT PE FUNCTIILE DETINUTE ANTERIOR . IAR GUVERNANTII(pilosii) NUMITI IN FUNCTII PUBLICE NU POT PRIMI SALARIU MAI MARE DECAT AL PRESEDINTELUI TARII……….
    LEGILE salarizari SI A PENSIILOR TREBUIE SA FIE UNITARE SI ELABORATE CONFORM STANDARDELOR UNIVERSALE……. ………………………………

  5. Iata ce scria la Rasboiu

    În 2022, ministerul lui Firea a fost o mașină de tocat bani publici, întrucât întregul an a fost ocupat cu angajări. Anul trecut, bugetul acestei structuri a fost ce circa 600 de milioane de lei. În 2023, bugetul este de puțin peste 500 de milioane de lei.

    Gabriela Firea toacă 500.000 de euro/an pe chiria pentru imobilul care vă găzdui sinecura pe care o conduce, ministerul Familiei, deși această instituție nu a elaborat până acum aproape nici un proiect de interes public major…

  6. La romani orice minune tine 3 zile.Mai vedem peste cateva saptamani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger