AcasăPoliticaAvem scandal, nu și bani

Avem scandal, nu și bani

Tărăboiul de la Primăria Capitalei nu s-a încheiat. USR PLUS nu cedează. A făcut o fixație din a bloca bugetul în caz că nu i se rezolvă cererile. Șantaj pe față, fără nicio îndoială.

Dacă o fi mizat pe vreun ajutor din partea guvernului, Nicușor Dan s-a înșelat amarnic. Premierul Cîțu a anunțat că nu scoate niciun ban pentru un derapaj care nu are legătură cu coaliția de guvernare. Consilierii nu au decât să găsească propriile soluții pentru a-și rezolva problemele. Numai că problemele lor sunt de altă natură. Nu e vorba de finanțe, ci de șantajul la care USR PLUS recurge. Și nu este prima dată când face asta. La fel a procedat și la demiterea lui Vlad Voiculescu. Și la fel va face ori de câte ori va avea ocazia să-și folosească tupeul.

Viceprimarul Horia Tomescu cere drept de semnătură. Liberalii știu ce înseamnă asta, de aceea se și opun. Tomescu vrea să-și aducă oamenii pe care să-i impună în Consiliile de Administrație ale celor 19 spitale din București pe care le are în subordine. Sunt personaje de diferite extracții morale, sociale și profesionale care nu au legătură cu sănătatea. O stewardesă, o directoare de la Romarta și mai știu eu ce pricepuți. Nu va fi mai bine, este vorba doar de controlul pe care Tomescu îl vrea asupra unităților spitalicești. Nu o face pentru el, el s-ar pierde și în debaraua cu seringi expirate. Tomescu vrea mutarea asta, zice el strategică, pentru fostul ministru Vlad Voiculescu, căruia îi plouă în gură după bucata scăpată prin buze.

Șantajul este simplu. Îmi dați drept de semnătură, votăm bugetul. Este a nu știu câta oară când soarta bucureștenilor este jucată la ruleta intereselor. În campanie, Nicușor Dan a promis luna de pe cer. Nu a făcut nimic. O acuza pe Gabriela Firea de incompetență, de abuzuri, de înființarea unor companii care mănâncă milioane și milioane degeaba. De bine de rău, Firea a mai mișcat un deget pe ici pe colo. Sub Nicușor Dan, în schimb, nu se clintește nimic. Din moment ce nu este în stare să-și pună la punct consilierii pentru a ajunge la o înțelegere, ce pretenții să mai ai la restul? Nu cred că Bucureștiul va rămâne fără buget. E prea mare riscul. Dar cred că scandalul va fi împins cât se poate de mult. E stilul de lucru al USR PLUS, care nu aplică decât politica pumnului în masă.

author avatar
Valentin Boeru
745 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger