AcasăPoliticaAvem ce am votat

Avem ce am votat

Ne văicărim de parcă cine știe ce s-ar fi întâmplat. Și, când se întâmplă, parcă ar fi fără știrea noastră. Și pe buni și pe răi i-am votat în deplină cunoștință de cauză. În atâția ani scurși după decembrie 89 ar fi trebuit să învățăm cu cine mergem la pierdere și cu cine la câștig. Nu am învățat, ne-am lăsat amețiți de cântecul amăgitor al celor care mereu voiau altceva și niciodată nu știau ce. Al celor care țineau să ne arate că ei sunt mai buni, fără să ne arate cum, iar ceilalți mai răi, fără să ne spună de ce.

Hoardele rezist nu mai protestează Le a pierit piuitul

Nu este vorba de niciun blestem, cum se cântă acum prin târg. Nu ne-a blestemat nimeni să fim proști și să votăm împotriva noastră. Am făcut-o cu mâna noastră și acum țipăm că ne doare. Nu mă refer la mulțimea de săraci și sărăciți, cei la cei care, la o lună după vot, au văzut cum e să trăiești în austeritate. Unii cred că lucrurile se vor îndrepta. Sunt naivi ca în ziua votului. Alții au început să iasă în stradă, unde strigă sau fluieră. Fluieră a pagubă și încă nu au aflat. Răul făcut nu se mai îndreaptă. Cinic și netulburat, guvernul se întoarce cu fața la ei și le spune: sunteți nebuni? Voi ne-ați votat!

Vot împotriva propriilor buzunare

Încetați cu visele. Pensiile nu vor crește decât cu țârâita, atât cât să nu înțelegeți ceva din mărire. Legea făcută de social democrați a fost contestată și trimisă de PNL la Curtea Constituțională. Curtea a găsit-o bună, fără ilegalități. PSD a trimis-o la Cotroceni pentru promulgare.

După Iohannis Cîțu este următorul vechil al țării

Finalul deja se întrevede, căci Iohannis a returnat-o Parlamentului spre analiză și vot final. Pierzând majoritatea, social democrații știu la ce să se aștepte. Murdar sau nu, a fost doar un joc de temporizare, căci Iohannis știa că va ieși modificată după cum va vrea PNL. Totul a fost premeditat, nu există dubii. Pe de altă parte, din cele 5 milioane de pensionari, nu toți sunt simpatizanți PSD. Sunt și fani de-ai lui Barna, Orban și Cioloș. Legea îi va afecta și pe ei. Este de înțeles că au votat împotriva PSD, dar acum văd cum este să fi votat, de fapt, împotriva propriilor buzunare. La ce se așteptau de la PNL?

Mai bine mall decât spital

Nu este singura păcăleală. La fel se întâmplă și cu legea privind protejarea avuției naționale. Credeați că PNL va renunța la vânzarea celor mai bune companii? La disperarea pe care o au, liberalii sunt în stare să vândă și aerul de pe stradă. De data asta au rezolvat-o mai simplu. Au abrogat legea făcută de social democrați și acum o vor face pe a lor, ca să poată înstrăina mai ușor companiile cele mai rentabile. Nu numai PNL, dar și USR își trage partea leului. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, dă tunuri financiare cu majorarea de 8-10 ori a taxelor pentru locurile de parcare. Taie bursele elevilor și oprește finanțarea a patru mari spitale. Să treacă în subordinea Primăriei Capitalei cu tot cu clădiri și spații, vociferează ea fără pauză. Să treacă, pentru că nimeni nu are puterea să i se opună. Și în locul acestora ce să apară, niște mall-uri la care ea să fie acționar principal?

De ce ne mirăm?

Nicușor Dan se joacă de-a primarul. Locuințe ținute în frig, spitale fără căldură și apă caldă, în schimb, tupeu cât cuprinde și miștocăreală de golan ieftin. S-a votat pentru un guvern care promitea schimbarea. S-a văzut. Explozia de la „Matei Balș” spune totul. Am ajuns la 12 morți. Nu demisionează nimeni, nimeni nu-și asumă vreo răspundere. Bine ați mai ales, românilor! Deschidem școlile peste patru zile și nimeni nu știe ce are de făcut. Profesorii sunt nevaccinați, pe lângă faptul că ne-ar mai trebui cel puțin 1.000 care să predea la clasă. Despre câte școli pot asigura condiții de igienă, cu grupuri sanitare și toalete, nu se mai interesează nimeni. Am ajuns în situația în care premierul sfidează Parlamentul, iar președintele sfidează o țară întreagă. Nu de capul lui, în mod neapărat, ci susținut de cei pe care i-am ales noi. Și atunci, de ce ne mai văicărim? Avem exact ce am votat.

author avatar
Valentin Boeru
1.631 afisari

20 COMENTARII

  1. Romanii au fost din nou mintiti, in cel mai abject mod, faptele celor alesi se vad, se simt
    Lor nu le pasa, sunt la putere si gata
    Sa traim in lux si opulenta pe spatele romanilor

  2. Numai un nebun evita sa recunoasca grozaviile prin care au trecut romanii in 30 de ani cu PSD la butoane si arunca vina in carca unora care au 41 de zile de cand guverneaza Romania .

      • Nu-l bag , s-a luptat cu pandemia cand PSD era majoritar in Parlament , n-a putut sa faca nici o reforma , acu sa-i vedem p-astia , e prima oara in 30 de ani cand PSD priveste neputincios de pe bancile opozitiei . Acum asteptam reforme profunde care sa consolideze statul de drept si sa traim intr-o tara normala , daca nici astia nu misca nimic cu atatia bani de la U.E , jur ca emigrez si nu mai vreau sa aud de politica romaneasca !

        • Emigrează de pe acuma daca ai impresia că ăștia sunt altceva decât ceilalți. Popor de duși cu pluta sado maso.

          • Suge-o metodic , sugiukurile scapa de riduri p-aia sado maso din zooparkul de pe malul stang al Nistrului

  3. Disperare si durere mare pentru profitorii pesedisti , unii din ei jurnalisti , nu mai au de ros nici zgarciuri de pe ciolan , le-a ramas chibiteala si spartul semintelor pe matu gol .

  4. Boerule , asta se intampla cand se taie macaroana si se pierd privilegii , urlete si disperare , haita infometata si incercari disperate de a urca in barca puterii prin orice mijloace , inclusiv propagandistice . Nu mai tine , lumea s-a saturat de voi , oricat ati incerca sa va spalati pe maini , sa dosesti istoria ultimilor 30 de ani si sa aruncati magareata pe astia ce n-au nici o luna jumate la guvernare . Matale ne iei de prosti ?

  5. Tăios ca o lamă Gillette, editorialul e o oază de adevăr. Un adevăr pe care mulți refuză sa-l vadă și, cu atât mai mult, să îl accepte. Dar asta e problema fiecăruia.
    Ne-am vândut libertatea pe nimic atunci când țipam -nu toți!- că ne-am luat țara înapoi.
    Suntem captivii unei realități imposibil de negat.

  6. Fa , nebunatico , tu esti camila prin desert si confunzi fata morgana cu oaza ? Ti-ai vandut libertatea cand te-ai cocosat prin boschetii din spatele garii Tiraspol si acum dai lectii de conduita romanilor ?

  7. Daca pana si Ioana Ene Dogioiu critica USR, este clar. Intrebarea este votantii salvatorilor, isi dau seama de prostia pe care au facut-o? Eu cred ca nu. O parte dintre ei sunt cei care l-au votat a doua oara, a doua oara !!! pe klaun. Deci nu au invatat nimic din greselile anterioare.

  8. Vrabiuto , se stie si la Tiraspol de Ioana Ene Dogioiu ? Are tot dreptul sa-i critice constructiv , e romanca get-beget , nu e mancurta care-si baga botu in ciorba romanilor .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger