AcasăPoliticaAvantajul de a fi Elena Udrea

Avantajul de a fi Elena Udrea

Blonda din Pleșcoi a încasat-o. Șase ani de stat la gherlă. Plus doi ani spor de pedeapsă. E un avantaj? Este. Dacă n-o chema Udrea îi lua pe cei 12 cu care o binecuvântaseră inițial procurorii. Nu o să execute ea atâta amar de zile. I se mai scad niște luni făcute la pușcăria din Costa Rica, niște luni făcute la Târgșor, dar cinci ani, dacă așa rămân lucrurile, tot îi face.

Nu mă bucur pentru ea. Mă bucur însă pentru colegele ei de celulă, că vor avea printre ele un intelectual rasat. Doamna Nuți a fost ministru, iar proștii nu ajung miniștrii. Le va putea povesti, între două rânduri de prășit porumbul, cum arată oceanul. Mă rog, atât cât vedea și ea printre zăbrelele din Costa Rica. Costa Rica nu are culturi de zăbrele, dar a plantat câteva împrejurul ei pentru a o îmbărbăta să stea dracului pe loc. E un avantaj de a fi Elena Udrea? Este, alți nu ajung nici măcar la Otopeni că îi ia potera de pe drum. Și mai este un avantaj. Pentru sejurul exotic ar fi plătit o căruță de bani la agenția de turism, fără a mai fi în lumina reflectoarelor.

E un avantaj să te cheme Udrea? Este, te împrietenești cu lume subțire, cu Ioana Băsescu de exemplu, și o ajuți și pe ea să vadă cum e la pușcărie. Fără doamna Nuți, Ioana n-ar ști niciodată cum e acolo. Nu e mare lucru de văzut la închisoare, dar în cinci ani, cât a încasat fiica președintelui expirat, are tot timpul să descopere câte ceva interesant. Ba o ploșniță, ba un păduche, ba un șobolan. N-am nimic cu tânăra Ioana, dar când să vadă cum arată un păduche plin de purici? Și unde? În viața de dincoace de gratii nu ar fi avut ocazia. Avantajul de a fi Elena Udrea nu se rezumă numai la atât. Te judeci câți ani vrei, în timp ce alții, dacă fură dimineața, nu-i apucă seara fără cătușe, arpacaș și duș o dată la trei zile. Și te judeci în continuare, căci nu e gata, te judeci până nu mai ai de ce. Ba nu mai există fapta, ba nu mai există legea, ba au murit judecătorii. Iar în tot acest timp faci scandal la televizor, înjuri justiția pe care până atunci, dintr-o frică vecină cu udatul budigăilor, o lăudai că e dreaptă și că ai încredere în ea. Partea hazlie după unii, nasoală după alții, este că justiția vrea să dea un exemplu. Aici nu mai este niciun avantaj să te cheme Elena Udrea. Și nici Ioana Băsescu.

author avatar
Valentin Boeru
2.629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger