AcasăPoliticaAustriei îi place să se joace cu nervii României! Cele trei condiţii...

Austriei îi place să se joace cu nervii României! Cele trei condiţii pe care ni le impun ca să ne primească în Schengen

schenghen

Austria merge pas cu pas în relaţia cu România, din câte se pare. Mai întâi, şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Guvernul de la Viena vine însă cu trei condiții pentru ca România să fie primită în Air Schengen, adică granițele să fie deschise doar pentru transportul aerian.

Ce condiţii ne impune ministerul austriac de Interne

  • „Consolidarea în continuare a protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene – n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată. De asemenea, trebuia crescut „substanțial” sprijinul financiar pentru protecția frontierelor externe bulgare și române.
  • Controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.
  • „Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” – este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne”, sunt cele trei condiții puse de Viena, a transmis Ministerul austriac de Interne, la solicitarea postului Digi24.

„Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, Austria poate fi de acord cu (primirea României în) Air Schengen”, se mai arată în răspunsul dat de instituția condusă de Gerhard Karner.

Ar trebui să acceptăm şi solicitările de azil

Potrivit „Kurier”, ministrul de Interne Gerhard Karner călătorește în Slovenia la începutul săptămânii pentru a discuta cu reprezentanții României și Bulgariei ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca Austria să fie de acord cu „Air Schengen”.

O altă condiție ar fi acceptarea solicitărilor de azil care vin, în special, de la afgani și sirieni.

După escaladarea războiului dintre Hamas și Israel, Europa s-a confruntat cu o serie de proteste masive ale refugiaților din țările arabe (sau cetățenii europeni proveniți din familii de refugiați arabi) care și-au exprimat furia împotriva Israelului, deși acesta din urmă a fost cel atacat de teroriștii Hamas.

Guvernele europene sunt de partea Israelului în conflictul cu teroriștii Hamas, dar nu vor să supere comunitățile musulmane care reprezintă în unele cazuri 10% din populație (cazul Franței).

author avatar
Andrei Ștefan
1.024 afisari

27 COMENTARII

  1. fenta pentru prosti , acceptarea imigrantilor din afganistan si siria inseamna poarta deschisa catre occident ca doar nu or sta in Romania .

    • Ciolacu a acceptat 300.000 de afgani si sirieni pe care sa-i aduca in Romania contra intrarii….spatiului aerian in Schengen numai ca problema e la spatiul terestru si pe noi nu ne intereseaza musulmanii de acolo.

    • Pentru că noi ca țară, nu suntem în stare să blocam prin dreptul nostru de veto în ue nimic din interesele Austriei, asa cum fac ei cu noi

      • mah tu n-ai inteles? tu teoretic ai drept de veto dar practic faci ce ti se spune. e ca pa vremea comunismului cand ridicai mana ordonat din banca ta atunci cand iti zicea partidul. ai uitat ce a zis artorul ala cretin si batran care se inchipuia nemuritor? „stati cuminti LA LOCURILE VOASTRE! intelegi ? el chiar credea asta, chiar credea ca fiecare trebuie sa aiba locul lui nu avea conceptul de mobilitate flexibilitate, evoolutie , pe scurt PROGRES! comunismul e static prin excelenta ptr ca altfel nu ar putea mentine controlul. OMUL NU, omul e dinamic. Iar ue nu e comunism (inca) este imperialism dar se intreaba cu pasi rapizi in directia aia. Tu daca dai veto in secunda doi toti etnicii maghiari or sa-ti puna de o actiune (militara) separatista de n-o sa ai aer. In schimb o sa ai niste mari surprize de la „romanii „tai ca de la conducatori n-ai ce surpriza sa ai.

    • ”„Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” – este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne”, sunt cele trei condiții puse de Viena, a transmis Ministerul austriac de Interne, la solicitarea postului Digi24.”
      Ei odata acceptata a treia conditie nu vom mai intra niciodata in Schengen. Nu noi am adus migranti in UE ci Merkel. Sa-si asume Germania asta.

  2. Ce solicitari de azil?
    Vin fara acte si declara ca sunt din zonele respective.
    De unde stiu ei ca nu sunt din alte tari?
    Ca aia, bine facuti, care trec granita Finlandei venind din Rusia.

  3. Adica, Romania, sa recunoasca(punctul 3) ceva ce nu e adevarat.
    Asta ca sa-si motiveze minciunile spuse in ultimii 2 ani.
    Cei mai multi migranti ilegali ajunsi in Austria au venit prin Croatia, Slovenia, Slovacia si Italia.
    Intre Romania si Austria sunt o multime de tari.

    P.S.
    Afara din tara cu tot ce este austriac!!!

    • Vorbeste pentru tine tinere! Ba sa vina tot ce este austriac daca este la un raport pret calitate avantajos pentru consumator. Hai plimba ursul nationalist de-acici ca te sfarteca de viu

  4. De ce nu se acorda azil politic in functie de situatia personala a fiecarui migrant ilegal ? De ce se acorda en gros? Nu toti migrantii sunt persecutati in statele lor.Poate unii sunt infractori in statele lor.Poate unii sunt extremisti in statele lor.

  5. Ne dau mai nimic si ne solicita mult. Cum adica sa ne asumam responsabilitatea pentru imigrantii ilegali sositi in Austria, daca ei NU au venit prin Romania si Bulgaria? Iar daca acceptam aceasta marsavie e degeaba, pentru ca Belgia a iesit la incalzire ca sa ne respinga ea. Chiar nu vedeti jocul murdar facut de UE impotriva Romaniei si Bulgariei?

      • pai daca zollvereinul a fost contaminat inatai de neonational-socialism apoi de neomarxism si apoi de neocomunism , io ce vrei sa-ti fac. Comunitatea Economica Europeana era o idee exceptionala pentru Europa de vest de cultura romana – catoliciopotestantism si germanoceltolatinism, UE nu.

  6. Nu mai bine natonalizam noi OMV Petrom, asiguratorii si bancile austriece? Asta la prima vedere, dupa care trecem la eliminarea tuturor firmelor austriece din tara.

    • In clipa in care ai facut chestia asta o sa fie yugoslavia 2.0 aici si de transilvania cel putin te-ai lins pe botic mai ceva matzishorul la castronul cu laptic. Si asta ptr ca o sa ai surpiza vietii tale ca multi „frati romani” or sa lupte de partea bogatilor civilizati nu de partea sarantocilor comunisti turnatori la secu si visatori de grandoare cu matzele goale. Da’ tu poti sa incerci nicio problema!

  7. Pentru că România nu are patrioți în fruntea statului la ora aceasta ,nici guvernul și nici președintele nu pun înainte de orice interesele țări și ale cetățeanului, fiecare umblă sa își vadă interesele proprii

    • nu ai cum sa ai patrioti cata vreme tu ai un stat facut din bucati si tinut cu forta armelor si puterea ignorantei. colac peste pupaza nici bucatile alea nu au popoare omogene si acolo e amestecatura da’ mai mica si bonus unde sunt contienti de asta nu se inteleg.
      DECI NU AI CUM!

      • Ma tu ai fumat ceva?
        Sau esti platit pentru asta?
        Creierul tau e in bucati.
        Mai amestecatura e in Spania sau UK.
        Asta nu inseamna ca nu e stat.

        • nope, nu e! iar spania si uk sunt federale! creierul meu e foarte bine inchegat mai ales la varsta si in epoca asta cand pot sa compar si ineptiile protocronist comuniste cu adevarul istoric si ce ofera ceilalti (si vest si est) cu realitatea, (pseudo)ignoranto! pseudo inseamna ca esti secvrista si promovezi ignoranta ca sa-ti mentii puterea si iluzia de natiune. Spania si Uk sunt state dar nu nationale si chiar si la ei se discuta intens de separare asa ca hai ia-o incetisor la vale ca in miorita jigodia valaha l-a incitat pe prostul de ungurean sa-l omoare pe moldovan ca sa-i fure turma adica exact istoria noastra.

          • Ehe… cand inveti istoria Romaniei pe la sustinatorii imperiali.Si faci propaganda anti romaneasca….cu abureli …din „tratate” antinationale.

  8. Incet, incet revenim la IMPERIU. Adica Austria dispune, iar noi executam, Ungaria, ia fara sa intrebe, deci slugile executa. Cine-s aceia ??? Identici cu cei care au fost, plus miticii. Nu-mi puteam imagina niciodata ca Romania zilelor noastre nu păoate sa le dea peste nas obraznicilor. Parca ma cearca un dor de Ceausescu. Prost, prost dar nu-l calca nimeni pe bataturi.

  9. Atentie la formulare! Austria „POATE” fi de acord! Asadar indeplinim conditiile ca idiotii, a cata oara!?! si ce sa vezi, Austria NU va fi de acord, fiindca nu a promis niciodata ca va fi de acord, ci ca POATE ar fi de acord. POATE e folosit intr-o gramada de reclame pentru a scapa de orice fel de responsabilitate juridica. Iar daca prin absurd Austria va fi de acord, se va opune Olanda, asa ca… Nu asa trebuie procedat, in situatii din astea in care o tara isi bate joc de noi trebuie lasata la o parte diplomatia si trebuie procedat cu forta. E singura metoda. Dar pentru asta trebuie ca guvernul Romaniei sa aiba „bilute”. N-are.

  10. „revenim la IMPERIU”
    Nu am plecat niciodata – temebelismele muscalosioniste chiar daca au avut un impact foarte sever si ne-au tinut din dezvoltare multe generatii respectiv ne-au mutilat fizic si psihic per ansamblu nu conteaza prea mult in marele fluviu tempral al istoriei 42 de ani chiar cu toate ororile alea sunt o picatura intr-un ocean.

    istoria noastra oricine am fi noi cu adevarat e fragmentata dacii – 148 de ani de statalitate in diverse forme, romanii 143, gepizii 115, cumanii 241, ungurii 526 de ani in transilvania daca mai punem si pe „necredinciosul nostru beserab” respectiv veneticul bogdan stabilit in maramures cu acordul reglui ungur Carol I dupa care l-a tradat si a fost apoi alungat in moldova unde l-a detron pe balc fiul lui sas – 325 prin valahia si 365 prin moldova, bulgarii in valahia 337 de ani iar in dobrogea 1197 din care 484 sub suzeranitate turceasca turcii 337 in transilvania 380 in moldova si 357 de ani in valahia incepand cu alde Nea Goe la 1512 ala de facea bodybuilding cu Ana la curtea de arges, grecii 110 moldo-vlahia ani plus ceva inainte cu coloniile rusii in moldova de est adica basarabia 179 de ani direct plus 42 de ani indirect prin comunism + 25 de ani de regulamente organice in valahia si moldova, austria 168 de ani in transilvania si 144 in Bucovina si acum 34 de ani de capul nostru sub diverse influente americane franceze germane si la inceput si rusesti, iar francezii si ei acolo 84 de ani de influenta dar nu de stapanire directa.

    Evident toti acesti ani s-au suprapus intr-o forma sau alta pe diverse perioade.

    Astia suntem si cu astia defilam. Nu trebuie sa ne fie rusine de asta si nci sa ne negam trecutul. Oricum nu il poti schimba deci solutia este tot inainte (ca inainte era mai bine)! DAAAAR pe niste baze solide reale inteligibile si bine puse la punct. Trebuie cantarit avantajele si dezavantajele din fiecare caz in parte si hotarat ce vrem sa facem cu cine si mai ales in ce conditii. Un lucur e cert insa cu nostalgiile astea fals nationaliste NU MERGE! Sau cel putin nu pe termen lung si chiar mediu!

    • Asta pentru ca au baloșit altii la averile pamantului asta.
      Au investit si muncit pamantul asta, imperialistii au investit in armate de ocupatie.Cu munca…mai greu .Mai bine fura si talharesc.
      Copii balcanicii au fost luati sclavi de catre Imperiul Otoman.Care a existat pana pe la 1920 !
      Asta apropo discutiile publice despre sclavie si recompensare.
      Acesti copii au fost instruiti ca ieniceri si, culmea sadismului, au format armate care au atacat fix parintii, fratii si bunicii lor.Au fost mii? Sute de mii?

      • du-te si tu la topkapi si cere arhivele. ce vorbesti tzatzico, ce crezi ca ua facut „imperialistii” dupa ce au cucerit? s-au apucat sa adminstreze aici si nu mai schimba vorba in stil valaho securist ca nu tine. nu doar imperii era vorba ci de natiile care au fost pe aici. tu poti sa citesti zecile de natii imperiale si miile de ani care au stat aia pe aici? sunt perfect verificabile in orice biblioteca si la orice universitatea chiar si in mizeriile astea romanesti unde cu scrasnet de dinti o dau la cotit ca tine dar datele n-au cum sa le falsifice ca trataele sunt pastrate cu sfintenie in arhivele „imperiale”. Pana nu iti asumi istoria si nu iti recunosti originile nu o sa poti progresa nici macar un pas. Probabil asta vrei secvristo. Ignorance is a bliss, nu?

  11. Echipa Ciolacu- Ciuca accepta un targ murdar cu Austria pentru spatiul Schengen :
    acceptarea mutarii migrantilor (300.000) ilegali sirieni si afgani din Austria in Romania !
    Ce porcarie , asa ca de Craciun, ca tot taiem porcul ! Ce mai este de comentat? Nu mai avem nici o demnitate nationala cu PSD si PNL la conducere.
    Iti vine sa votezi cu AUR sau cu Sosoaca Very Happy
    In conditiile astea nu ne trebuie Schengen. Sa se spele austriecii cu el pe cap.
    Bulgaria a avut demnitatea si a refuzat din start acest joc murdar al Austriei in schimb Ciolacu- Ciuca au zis da ( pentru voturile romanilor)
    Asta ne mai trebuie , romanii nostrii disperati pleaca in Italia , Spania si Anglia si locul lor e luat de sirieni si afgani.
    Vom deveni o tara crestino-musulmana si vom asculta slujba la radio in curand si cu coran iar copii romanilor vor iesi ciocolatii. Allah akbar !
    Nu ne-au ajuns Iliescu,Roman, Basescu, Nastase, Constantinescu (tratatul cu Ucraina) care au pus tara la pamant, acum mai vin si astia 2, Ciolacu si Ciuca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger