AcasăPoliticaAustria se pune de-a curmezişul între România şi Schengen. Cele 5 condiţii...

Austria se pune de-a curmezişul între România şi Schengen. Cele 5 condiţii ca să ne accepte aderarea

Austria ne pune din nou răbdarea la încercare. Guvernul de la Viena are 5 condiţii pentru a accepta accederea şi terestru a României la spaţiul Schengen.

Condițiile au fost publicate într-un text pus la dispoziție de Consiliul European.

Cele 5 condiţii ale Austriei

Austria a impus României și Bulgariei cinci condiții pentru intrarea în Schengen. În acest document al Consiliului Europei, care face parte din procesul de validare a extinderii spațiului Schengen, sunt enumerate explicit cinci condiții distincte:

  1. Consolidarea securității la frontierele externe ale UE
  2. Intensificarea controalelor la frontierele terestre dintre România și Bulgaria, precum și dintre România și Ungaria, prin utilizarea echipelor multidisciplinare și implementarea unui sistem de filtre multiple, cu scopul de a reduce migrația ilegală.
  3. România și Bulgaria trebuie să respecte în întregime prevederile Acordului de la Dublin. Implică acceptarea imediată a solicitanților de azil din Uniunea Europeană care au intrat mai întâi în una dintre cele două țări.
  4. Delegarea de consilieri în domeniul documentelor, inclusiv consilieri austrieci, pentru a asigura controlul adecvat al zborurilor la aeroporturile din România şi Bulgaria.
  5. Ultima condiție din acord reprezintă, de fapt, o promisiune:
  • de a iniția discuții în anul 2024 privind funcționalitatea spațiului Schengen
  • de a întreprinde pregătiri pentru implementarea unor măsuri compensatorii la frontiera cu cele două țări.

Altfel, reamintim, este oficial, România și Bulgaria vor intra în spațiul de liberă circulație cu frontierele aeriene și maritime de la 31 martie 2024.

author avatar
Andrei Ștefan
424 afisari

8 COMENTARII

  1. Slugile proaste ar trebui sa dea peste bot austriei si sa nu accepte asa ceva; ori totul, ori nimic, pentru ca de fapt acest prim pas este un nimic. Dar slugile sunt slugi, ele se ploconesc, ele nu gandesc. Au un as puternic in maneca, dar de frica nu-l folosesc: sa conditioneze trecerea grauntelor ucrainene prin colonie de intrarea totala in schengen.

  2. „Delegarea de consilieri în domeniul documentelor, inclusiv consilieri austrieci, pentru a asigura controlul adecvat al zborurilor la aeroporturile din România şi Bulgaria.”
    De cand consilierii austrieci, sunt superiori celor romani?
    Sunt asa de buni, incat au pe teritoriul lor mai multi imigranti decat Romania.
    De cand o tara nemembra NATO, face controale intr-o tara, membra NATO?

  3. Delegarea înseamnă trimiterea de ofițeri austrieci în misiune de asistență și nicidecum transferul de autoritate statală.

    Din cele 27 de state, membre ale Spațiului Schengen, 7 (șapte) au aderat în etape, exact la fel ca noi. Printre care Italia, Grecia și chiar Austria. Cea din urmă având de înfruntat, în anul 2000, opoziția acerbă a Germaniei…

    Esențial este faptul că, începând din martie 2024, România obține, ireversibil, accesul nelimitat la SIS (Schengen Information Sistem), sistemul informatic integrat, având serverele la Strasbourg și autorizarea de a acorda, prin cele 137 de Ambasade și oficii consulare, vize pentru întreg spațiul Schengen.

    Așadar: avem accesul neîngrădit la SIS, avem aderarea cu granițele aeriene și maritime, urmează în cel mult un an și integrarea cu cele terestre.

    Cât de idiot poți fi, să nu vezi evidența că am obținut de facto adrearea?

    • Idiot esti tu crezand ca deja esti in Schengen, cu ofiterii austriaci facand pe desteptii, umilind, din nou, romanii.Evident, discriminare pe fata, pebtru ca suntem membrii cu drepturi depline, in UE.Ce drac’ va ploconiti atat la austrieci cand ei sunt prieteni cu rusii?

    • Idiot esti tu crezand ca deja esti in Schengen, cu ofiterii austrieci facand pe desteptii, umilind, din nou, romanii.Evident, discriminare pe fata, pentru ca suntem membrii cu drepturi depline, in UE.Ce drac’ va ploconiti atat la austrieci cand ei sunt prieteni cu rusii?

  4. Alo ciolacu și werner ! Noi le punem vre-o condiție acestor austriecii, ne folosim de dreptul de țară în UE,sau suntem vânduți total acestor interese străine

  5. Pentru @Io, animalul cornut și agramat:

    Ofițerii austrieci , asemeni celor din alte state membre Schengen, sunt detașați pentru a observa, nu pentru a exercita efectiv controlul. Pe timp determinat. De unde și termenul „deplasare în delegație”, care semnifică exact asta.

    Repet, ca să înțeleagă și proasta satului: delegarea, adică prezența temporară într-o alta țară, este exclusiv pentru a observa, fără dreptul de a exerecita autoritatea statală, care este în competența exclusivă a autoritator române.

    O să urlați, ca din gură de șarpe, atunci când vom întra și cu granițele terestre și când poliția ungară va dobândi dreptul să urmărească infractori și pe teritoriul României… Și asta înseamnă Schengen.

    • @solutie simpla: esti atat de increzut si infumurat de firimiturile aruncate de „maretii” austrieci, incat nu vezi peste gard.
      Asta e …cand nu ai argumente, injuri.
      O sa urlati voi cand informatii confidentiale , de la granitele NATO, ajung nu stiu pe unde…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger