AcasăPoliticaAustria ne-a dat cu piciorul! A spus NU aderării României la spaţiul...

Austria ne-a dat cu piciorul! A spus NU aderării României la spaţiul Schengen

Austria ne-a dat cu piciorul! A spus NU aderării României la spaţiul Schengen

Austria a făcut oficial ceea ce ştia toată lumea: se opune aderării României la spaţiul Schengen. A spus asta chiar cancelarul Karl Nehammer, la summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana.

Austriecii dau vina pe România şi Bulgaria pentru pronblema cu migranţii cu care se confruntă ei.

Îşi fac probleme de securitate

Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria.

Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer.

Cum a reacţionat Bode, ministrul MAI

Lucian Bode a reacționat la declarația cancelarului austriac, de respingere a aderării României la Schengen. El afirmă că problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României, iar țara noastră nu poate fi sancționată nemeritat și nejustificat.

Nu prin România trece fluxul migratoriu și nu România este generatoarea acestui flux. Fără doar și poate, România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen.

Rapoartele rezultate în urma celor două misiuni de evaluare ale României au fost pozitive și au fost dezbătute în grupuri de lucru inclusiv cu participarea reprezentanților Austriei”, subliniază Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan