AcasăPoliticaAUR se laudă că a obţinut o victorie "de etapă": "1-0...

AUR se laudă că a obţinut o victorie „de etapă”: „1-0 pentru români! Certificatul Covid, blocat”

protest AURAUR se laudă că a obţinut o victorie "de etapă": "1-0 pentru români! Certificatul Covid, blocat"

21 decembrie, din nou o zi agitată în România. Marţi, peste 2.000 de oameni au protestat marți în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR.

Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis.

SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Circulația pe bulevardul Națiunile Unite a fost blocată. După ora 13.00, liderul AUR a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mută la guvern și la Cotroceni.

AUR se laudă cu victoria de marţi

Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi s-a văzut clar acest lucru.

Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe.

Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Târziu bănuieşte că au fost instigatori inflitraţi

Este foarte simplu să vezi unde este adevărul. Cum puteam noi să permitem protestatarilor să între în curtea Parlamentului atât timp cât porțile erau păzite de zeci şi sute de jandarmi.

Erau şi la porţi şi în curte o mulțime mare de jandarmi cu maşini, cu echipamente. Nu se punea problema aşa. Au fost lăsaţi să intre. Jandarmii au spus la un moment dat că nu au mai putut să ţină porțile.

Credem că în mulțime au fost anumiți instigatori, dar în orice caz nu aparțin AUR care au agitat mulțimea şi au vrut să provoace violențe ca să compromită mișcarea noastră de protest şi ca să compromită orice fel de opoziție la acest document care se numește certificat verde”, a mai zis Claudiu Târziu.

 

author avatar
Andrei Ștefan
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger