AcasăPoliticaAUR se ia la trântă cu toată lumea: George Simion cere ajutorul...

AUR se ia la trântă cu toată lumea: George Simion cere ajutorul PSD-ului pentru a săpa la temelia lui Klaus Iohannis

iohannis-simionAUR se ia la trântă cu toată lumea: George Simion cere ajutorul PSD-ului pentru a săpa la temelia lui Klaus Iohannis

Partidul AUR vrea să incendieze cu totul clasa politică. După ce au afirmat că sunt gata să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, acum George Simion şi Claudiu Târziu fac planul pentru debarcarea lui Klaus Iohannis.

De ce-l vor plecat pe şeful statului? Pentru că iderul de la Cotroceni susţine actualul cabinet de guvernământ.

George Simion, apel către PSD

Mai ales după ultimele evenimente guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede! Vom căuta susținerea și a altor parlamentari pentru că doar voturile noastre și ale PSD nu sunt suficiente pentru o moțiune de cenzură(jumătate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a moțiunea făcute de PSD nu ajută:

Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru.

De asemenea revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis printr-un referendum național”, a scris George Simion, copreşedintele AUR, pe Facebook.

Ciolacu mai aşteaptă cu Iohannis

Ca şi oportunitate, îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanşarea unei proceduri de suspendare a domnului preşedinte Klaus Iohannis.

Şi din cauză de pandemie, de criză economică, context social şi din cauză de perioadă mică trecută de la alegeri. PSD a mai iniţiat o astfel de procedură”, a precizat președintele PSD.

Când poate fi suspendat un preşedinte de ţară?

Art. 95 – Suspendarea din funcţie a preşedintelui României:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

author avatar
Andrei Ștefan
471 afisari

7 COMENTARII

  1. Băi Ciolac, ce-a mai buna oportunitate este suspendarea klausului in Noiembrie 2024, mormolocule !

  2. Constitutia pt el nici nu are vreo valoare de demult de cand iese in strada si instiga la proteste , de cand nu respecta nci referendumul pe care l a comandat si nici separatia puterilor in stat ca el e guvernul si mai ales daca are cetatenie dubla e ilegal !!!!!!!!!!! el nu se comporta ca roman si basta!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger