AcasăPoliticaAUR, protest pe holurile Parlamentului! Simion anunță că s-ar putea ajunge la...

AUR, protest pe holurile Parlamentului! Simion anunță că s-ar putea ajunge la grevă parlamentară! Care e nemulțumirea VIDEO

AUR, protest pe holurile Parlamentului! Simion anunță că s-ar putea ajunge la grevă parlamentară! Care e nemulțumirea VIDEO (sursa foto: captură video)

Mai mulți reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au ales ă formă inedită de protest, miercuri, pe holurile clădirii Legislativului. Aceștia au ținut în mâini steaguri tricolore. Nemulțumirea ține de faptul că moțiunea depusă de AUR, alături de USR PLUS, nu a ajuns încă să fie dezbătută și suspusă votului.

Mai mult, George Simion, unul dintre cei doi președinți ai AUR, a anunțat la ce măsură s-ar putea ajunge să fie luată, în tabăra parlamentarilor formațiunii, în cazul în care săptămâna viitoare moțiunea nu ajunge în plen.

”Dacă săptămâna viitoare nu intră într-un plen reunit moțiunea de cenzură și este în continuare ținut în brațe domnul Cîțu de această nouă majoritate parlamentară, atunci intrăm de săptămâna viitoare în grevă parlamentară”, a declarat SImion, în fața jurnaliștilor.

De altfel, Simion a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu protestul cu steaguri de pe holurile Palatului Parlamentului.

Scandal până să se ajungă la citirea moțiunii

Moțiunea depusă de USR PLUS și AUR a fost citită, joia trecută, în Parlament. Ședința a început, însă, cu un scandal. Liberalul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei, care păruse în primă fază că va conduce ședința, a fost îndepărtat de pe scaun, de la prezidiu, reuniunea Parlamentului fiind condusă în cele din urmă de către președintele Senatului, Anca Dragu.

După acest episod, Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală. ”Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!”, a transmis Florin Roman, pe Facebook.

În tot acest context, liberalul a cerut și demisia Ancăi Dragu, de la USR PLUS, din fruntea Camerei superioare a Parlamentului. ”Solicit demisia președintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional!”, mai scrisese, pe 9 septembrie, liberalul, pe aceeași rețea de socializare.


163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger