AcasăPoliticaAUR, prima confruntare cu Iohannis! George Simion: „Cu siguranță le-am încurcat socotelile...

AUR, prima confruntare cu Iohannis! George Simion: „Cu siguranță le-am încurcat socotelile prin intrarea în Parlament”

AURAUR, prima confruntare cu Iohannis! George Simion: „Cu siguranță le-am încurcat socotelile prin intrarea în Parlament”

AUR va merge luni, la Palatul Cotroceni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea viitorului premier. Din delegaţie vor face parte George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Şoşoacă.

Liderul partidului George Simion a anunțat deja că va iniția suspendarea președintelui, dacă nu o va face PSD. „PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. Dacă nu o să o facă PSD, o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion într-o emisiune tv.

Acesta a declarat, duminică seara, că a avut diverse discuţii şi negocieri, şi cu „aşa-zisa stângă şi cu aşa-zisa dreaptă”, iar acum, Alianţa pentru Unirea Românilor trebuie să propună şi o variantă de prim-ministru. Propunerea AUR este Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe.

„Ei hotărăsc bătaia pe ciolan”

„Am avut discuţii, negocieri şi cu aşa-zisa stângă şi cu aşa-zisa dreaptă. Cu siguranţă, le-am încurcat socotelile prin intrarea AUR în Parlament. Se pare că nu pot forma nici unii, nici alţii vreo coaliţie de guvernare. Suntem bucuroși, pentru că nici unii, nici alții, nu ne propun niște nume care să ne convingă, așa că, va trebui mult și bine, să discutăm fiecare articol, fiecare punct, fiecare numire. O să întreb mâine.

Venim cu o variantă de prim-ministru, chiar dacă pare că nu are sens, că au stabilit pe bilețele. Ludovic Orban a scris pe un bilețel, Klaus Iohanns a scris pe un bilețel. Nu știu de ce ne mai convoacă pe noi la consultări. Parcă ei se consultă acolo între ei și noi și noi nu am exista. Ei hotărăsc bătaia pe ciolan”, a declarat George Simion.

Consultările vor avea loc după următorul program: Partidul Social Democrat (PSD) – ora 11.00; Partidul Naţional Liberal (PNL) – ora 12.00; Alianţa USR PLUS – ora 13.00; Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – ora 14.00; Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) – ora 15.00; minorităţile naţionale reprezentate în Parlament – ora 16.00.

author avatar
Andreea Vlad
247 afisari

2 COMENTARII

  1. & , Dom’șoara Pogoany d’a lu’ Brâncuși, „Rața cu bobocii de aur” pe sistem copy-paste, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger