AcasăPoliticaAUR joacă tare, la consultările cu Iohannis! Dacă nu le acceptă propunerea...

AUR joacă tare, la consultările cu Iohannis! Dacă nu le acceptă propunerea de premier, preşedintele – SUSPENDAT!

George-Simion-Klaus-IohannisAUR joacă tare, la consultările cu Iohannis! Dacă nu le acceptă propunerea de premier, preşedintele - SUSPENDAT!

Delegația AUR a avut o propunere interesantă pentru funcţia de premier, la consultările cu Klaus Iohannis. George Simion a declarat că formațiunea politică pe care o conduce i-a propus președintelui un guvern de specialiști, condus de un prim-ministru independent.

De asemenea, Simion a mai zis că Iohannis nu poate să spună că în Parlament nu există o majoritate pentru desemnarea unui nou premieru, pentru că AUR și PSD vor un premier tehnocrat.

Când vrea AUR suspendarea lui Iohannis

Am fost să-i cerem președintelui Klaus Iohannis să-i ceară demisia lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru interimar pentru că această temporizare nu sună bine. Avem impresia că suntem consultați de formă.

Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă și poate să trecem și peste primăvară. Am venit cu o propunere a unui guvern de specialiști. Am avut discuții și cu celelalte forțe parlamentare.

Domnul Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban, și nu știe de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem că o variantă de guvern de specialiști condusă de un premier independent poate să treacă țara și peste iarnă și peste greutăți”, a spus Simion.

În cazul în care propunerea prim-ministrului independent, care să guverneze pe o perioadă limitată de timp, până la organizarea de alegeri anticipate, este respinsă, cei de la AUR susțin că s-ar putea ajunge până la suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis insistă cu Florin Cîţu

Vor să-l țină pe Cîțu spunând că nu există o majoritate a Parlamentului la care să adere. O majoritate îmbrăţişează în momentul ăsta un guvern de specialişti, pentru o perioadă limitată, cu un premier independent, în interesul naţiunii.

Dacă nu se pune pe masă demisia lui Cîțu, înseamnă că am asistat la o butaforie. Președintele a spus că nu agrează dizolvarea Parlamentului, deși anul trecut o agrea.

Klaus Iohannis ne-a dat lecții despre ce vor românii. Știa bine, aparent, ce vor românii. Cred că am avut discuții pentru ca Iohannis să nu îndrăznească să spună că nu avem o majoritate. E o majoritate pentru un premier independent”, a spus George Simion.

author avatar
Andrei Ștefan
448 afisari

4 COMENTARII

  1. Chiar si pentru faptul ca dl. pres. a devenit dintr-o data amnezic, e un motiv de suspendare. Vi s-a servit motivul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger