AcasăPoliticaAu detonat NUCLEARA: intră Robert Negoiță, iese Cătălin Cîrstoiu!

Au detonat NUCLEARA: intră Robert Negoiță, iese Cătălin Cîrstoiu!

Cătălin Cîrstoiu poate că este un doctor excelent și un manager de spital iscusit, dar în niciun caz nu are ce-i trebuie pentru a fi candidatul celor mai mari partide din țară la Primăria Capitalei. De fapt, în numai o lună de la anunțul intrării sale în joc, scorul PSD-PNL mai degrabă a scăzut, iar imaginea coaliției de guvernare este acum zdrențe. La cum arată lucrurile azi, Cîrstoiu a fost pionul otrăvit de care cineva s-a folosit pentru a câștiga un prim meci electoral.

Alegerile pentru București au o miză uriașă. Cine câștigă Capitala se bucură de o simpatie pe care doar președintele țării i-o poate contesta; are, după șeful statului, cele mai multe voturi primite dintre toți candidații, de aceea fiecare partid își face tot felul de calcule pornind, în primul rând, de la bătălia pentru PMB. Asta, ca să nu mai vorbim de bugetul uriaș care așteaptă să fie administrat/cheltuit, Bucureștiul fiind cel mai bogat oraș din România.

Sabotaj sau autosabotaj?

Văzând ce turnură au luat lucrurile de la o săptămână la alta, ne este tot mai clar că cineva a urmărit să saboteze campania pentru București a coaliției PSD-PNL scoțându-l în față pe acest Cătălin Cîrstoiu, personaj cu mai multe „bube” decât biblicul Iov – de la problema cu rezidențiatul și până la numeroasele conturi bancare, de la atitudinea sfidătoare față de presă și terminând cu afacerea „Anemona”, clinica privată a familiei la care dădea consultații, deși legea interzice unui manager de spital să facă acest lucru.

În același timp, să fim bine înțeleși: dacă social-democrații s-au autosabotat (căci din tabăra lor a pornit ideea nominalizării lui Cîrstoiu), atunci este și mai grav! Ne arată cât de slab pregătiți sunt strategii din PSD, care singuri și-au dat foc la valiză făcând o asemenea propunere.

Chiar nimeni să nu-l fi verificat pe managerul de la „Municipal”? A știut Marcel Ciolacu de povestea cu „Anemona”? Iar dacă a avut habar de „combinațiile” doctorului, de ce a mers mai departe mizând pe o carte pierzătoare? Alegerile pentru București nu sunt un meci de poker, aici orice strategie de a miza pe cacealma te poate arunca afară din joc, riști să stai patru ani pe bară, lătrând din opoziție la cel care are puterea.

Ciolacu, victorios în Emirate, înfrânt la București

Marcel Ciolacu s-a întors victorios din Emirate, dar obosit, n-a avut timp și chef să vorbească despre cazul „Cîrstoiu”. Pe undeva, este de înțeles, s-o fi concentrat mult să înțeleagă ce-i cu vizita la Dubai, a avut de semnat și ceva contracte, mintea sa numai la problemele de la București n-a fost.

Altfel, trebuie spus că premierul a reușit în EAU ceea ce Klaus Iohannis nici măcar nu s-a obosit să încerce în cele două mandate cât a stat la Cotroceni. Șeful statului a fost preocupat să ne bage pe gât vechiturile Bundeswehr-ului, forțând „Apărarea” să cumpere, pe bani grei, toate rablele Germaniei. Aplecându-se spre această zonă de pe hartă, Marcel Ciolacu a făcut rost de câteva contracte, care în mod cert vor aduce României dezvoltarea de care avea nevoie în sectoare-cheie.

Îl așteptăm și pe Nicolae Ciucă să își revină, căci nici el n-a comentat subiectul renunțării la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Dar, la el este puțin  mai greu, a și recunoscut că se simte așa cum îi spun nepoții, adică precum un „tătăiță”. În plus, este și foarte obosit după ce a turnat un clip. Prezidențial? Nu știm, dar așa a părut. De ceva vreme, Ciucă zici că are propria campanie, se pregătește de alegerile pentru Cotroceni din toamnă, nu are când să se mai ocupe și de București.

Până și tabăra din PNL care până acum era extrem de vocală a amuțit, nicio reacție demnă de luat în seamă, totul e tăcere… și teamă?!

Piedone și Nicușor joacă, deja, în finală

Înțelegem că absența lui Marcel Ciolacu a împiedicat coaliția de guvernare să ia o decizie vizavi de candidatul pentru București, motiv pentru care o ședință decisivă a fost stabilită pentru ziua de luni, dar parcă și Cătălin Cîrstoiu, prin atitudinea afișată, nu demonstrează decât că este slab, fără vână și lipsit de curaj. „Un plângăcios”, cum l-au caracterizat românii pe Facebook.

Dacă PSD și PNL sunt în expectativă, tu ce faci, în afară să te bâlbâi? Pe cine aștepți? Să vină Ciolacu din Emirate cu foaia de sarcini? Să-ți dea în scris PSD-ul că trebuie să mergi pe străzi, prin oraș, să iei contact cu alegătorii, să le vorbești, să încerci să-i convingi?! Unde este cheful de muncă al acestui candidat? De fapt, îl mai are, că la cât de plictisit vorbește pare că alegerile astea au devenit o corvoadă pentru el?!

Când va intra în campanie și Cîrstoiu? Că, vedem, Nicușor Dan și Piedone deja s-au proiectat în marea finală. În weekend, cei doi au jucat primul tur, ca să spunem așa, printr-un schimb de mesaje – la depunerea candidaturii, Piedone s-a afișat cu un tricou pe care era inscripționat mesajul „Și eu sunt interlop”. La scurt timp distanță, Nicușor Dan a replicat apărând cu un tricou ce avea mesajul „Știm toți”.

Unde era Cîrstoiu în tot acest timp? Probabil își consulta agenda pentru luni, să vadă dacă, între două consultații la clinica privată, are timp și de politică. Offf, că alegerile astea tare rău îi mai dau peste cap afacerile!

ULTIMA ORĂ

Robert Negoiță, candidat de Liga Campionilor

Din informațiile obținute de Național, coaliția PSD-PNL ar fi căzut de acord asupra schimbării lui Cătălin Cîrstoiu. În cursul zilei de luni, 22 aprilie, ar urma să fie anunțată intrarea în teren a lui Robert Negoiță, candidat de Liga Campionilor, dacă ne raportăm la tot ce înseamnă experiența administrativă acumulată de-a lungul anilor de edilul Sectorului 3.

Ca să nu mai spunem și că, acum, Piedone și Nicușor Dan și-au găsit nașul în persoana unui rival capabil să le răspundă pe măsură. Robert Negoiță nu doar că știe ce înseamnă să conduci o primărie, dar a demonstrat cu vârf și îndesat de ce este capabil, transformarea uluitoare a S3 stând drept dovadă în acest sens.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.772 afisari

8 COMENTARII

  1. Băi nea, tu câteodată nu îți pui o întrebare retorică uitandu-te in oglindă:” băi cezare, de ce ești așa prost !?”

  2. negoiță CHIAR CREDE CĂ UITĂM CRIMELE de la Biblioteca națională și Hala Laminor??? Plus multe, multe altele?

  3. Ce baiat bun Ciolacu,A SEMNAT CONTRACTE, FRATE! Bai ,esti nebun?!?
    TOATA CLASA POLITICA ,ESTE EXPIRATA,IN FRUNTE CU TRADATORUL JOHANIS.
    Sa auzim numai de bine.

  4. Domniilor pune-ți pe marele patriot Ciuca să candideze să i vedem adevărata valoare .Cred că nici 10 la % nu ia.Tovarasul Rareș președinte al PNL și să vedeți la toamnă că luați peste 20%.M ai muncim și noii băieți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger