AcasăPoliticaAu bătut palma pe ciolan! PSD și PNL au decis comasarea alegerilor...

Au bătut palma pe ciolan! PSD și PNL au decis comasarea alegerilor și listă comună la europarlamentare

Cei doi lideri ai coaliției de guvernare PSD-PNL, premierul Marcel Ciolacu și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat, într-o conferință de presă comună, cum se vor desfășura alegerile din acest an, în condițiile în care cele două partide au ajuns la o înțelegere pentru comasare dar și pentru o alianță și liste comune la alegerile europarlamentare.

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate și urmează să aibă loc în data de 9 iunie. Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul 2. În final, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie.

Ciucă: Comasare pentru stabilitate și liniște

„Suntem în faţa dumneavoastră pentru a prezenta decizia finală a coaliţiei referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile auroparlamentare şi locale, anume decizia coaliţiei de a comasa cele două rânduri de alegeri. Decizia coaliţiei de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea deciziei politice, responsabilitate politică”, a afirmat Nicolae Ciucă.

„Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat din 2021 când această coaliţie şi-a asumat guvernarea, reuşind să treacă România prin crize suprapuse şi să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat”, a mai spus liderul PNL.

El a mai explicat că „PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliţie şi să agreeze această formulă de comasar ea alegerile europarlamentare şi locale, cu listă comună pentru europarlamentare şi cu listă proprie la alegerile locale”.

„Nu ne putem permite să fragilizăm tot ceea ce înseamnă stabilitate”, a mai precizat liderul PNL.

Ciolacu: „Aș fi mândru ca român ca președintele României să ocupe o funcție la nivel european”

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, cu privire la prezidențialele din septembrie, că această decizie a fost luată pentru a nu bloca România. „În decembrie se suprapuneau prea multe alegeri”, a punctat liderul PSD.

„Am fi avut în decembrie trei rânduri de alegeri în trei duminici consecutive”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă la aceste negocieri au fost discuții despre o funcție viitoare pentru Klaus Iohannis. „Nu, discuțiile au fost în interiorul celor două partide. Discuțiile au fost despre cum ar fi mai bine pentru ca lumea să se prezinte la vot. Am fi avut la finalul lunii decembrie o suprapunere cu alegerile generale. (…) Și am luat o decizie de a nu bloca România și accesul românilor să fie cât mai larg. Dacă doriți părerea mea, aș fi mândru ca român ca președintele României să ocupe o funcție la nivel european”, a spus liderul PSD.

author avatar
Andrei Coman
366 afisari

5 COMENTARII

  1. V-ați semnat actul de deces!…nu vă mai salvează nici dracul…!
    Si culmea cine câștigă din toată afacerea asta?… Mutul de la Cotroceni!…așa și-a aranjat ieșirea din țară încât să nu-l aresteze nimeni…
    Rușine troglodiților!…

  2. Comasarea mafiotilor nu face decit sa aduca si mai multe voturi celor de la AUR!

  3. 1000% ca nu voi merge la vot.
    Slugile nazistului de la Cotroceni nu le voi vota.
    Altcineva nu vad ca sa merite votul meu in afara lui Puric.
    Partide nu voi vota.

  4. Credeam că cei care au murit la revoluție au făcut-o pentru democrație, nu pentru ‘stabilitate’ și partid unic. Votați PCR.

  5. Vor trece si alegerile si vom urmari pe ce fagas intra Romania . Vrem o tara in haos ? Asta ne trebuie acum , in situatia exploziva in care se afla mapamondul ? Votantii ce au mai ramas de la Romania Mare a lui Vadim vor vota cu AUR si SOS , maghiarii vor vota , in mare parte cu UDMR , mai e si Forta Dreptei , multi liberali vor vota cu Orban , useristii cu Drula si pemepistii cu Tomac . Fara stabilitate nu ai democratie . Vom vedea ce va decide electoratul romanesc , n-are rost sa ne lansam in propaganda de dragul propagandei , romanii au de unde alege si vom vedea rezultatul dupa alegeri . In Germania , stanga a dat mana cu dreapta si au guvernat ani buni , important este sa fim bine guvernati , sa ne pastram valorile europene si nord-atlantice si sa avem STABILITATE POLITICA ! Nu suntem nici mai rau decat altii , dar nici nu mai putem de bine , romanii s-au saturat de promisiuni , sunt 35 de ani cu bune si rele , trebuie sa rasara soarele si pe strada romanilor , a venit , in sfarsit , VREMEA FAPTELOR ! Romania nu poate trai izolata , depindem in mare masura de factorii externi si speram sa prindem o conjunctura favorabila care sa ne propulseze in randul tarilor prospere si civilizate .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger