AcasăPoliticaAu aruncat mingea în curtea lui Iohannis. Iată dintre cine trebuie să...

Au aruncat mingea în curtea lui Iohannis. Iată dintre cine trebuie să aleagă preşedintele noul premier!

ciolacu-cituAu aruncat mingea în curtea lui Iohannis. Iată dintre cine trebuie să aleagă preşedintele noul premier!

Negocierile dintre PSD şi PNL pentru formarea unui nou Guvern par a fi pe drumul cel bun. Cel puţin aşa a lăsat Marcel Ciolacu de înţeles după discuţiile de duminică. Acum, mingea e în curtea lui Iohannis.

Cele două partide vor merge la Cotroceni cu două variante de prim-ministru, iar şeful statului trebuie să decidă.

Ciolacu şi Cîţu, opţiunile lui Iohannis

Marcel Ciolacu că s-a ajuns la un numitor comun pentru alegerea viitorului premier. Astfel, Ciolacu a precizat că există o variantă agreată prin care premierul va fi ales de Klaus Iohannis dintre cei doi șefi ai celor două partide. Florin Cîțu, liderul PNL, și omologul său, Marcel Ciolacu, ar putea fi, prin rotație, premierul României.

Urmează să merge la președinte cu două variante. El este îndreptățit să desemneze, conform Constituției, premierul. Prin rotație, președinții celor două partide. Vom vedea ce va agrea domnul președinte.

Eu aș dori ca fiecare să ne respectăm atribuțiile constituționale. Nu m-a sunat președintele, nu l-am sunat pe președinte”, a spus Marcel Ciolacu.

Alocaţi şi pensii mărite?

Liderul PSD a făcut câteva precizări importante după negocierile de astăzi cu liberalii, de la Parlament, care au durat mai multe ore.

Potrivit acestuia, în prezent se fac simulări pentru mărirea alocațiilor și a pensiilor, lucrurile urmând să fie clare după verificarea impactului bugetar pe care astfel de măsuri le-ar aduce. Doar după ce acest lucru se va întâmpla, va fi făcut un anunț în spațiul public, spune Ciolacu, care le promite românilor că „vor fi multe majorări de la 1 ianuarie”.

În ceea ce privește taxa de solidaritate pe lux, Ciolacu a adăugat că PSD susține în continuare acest lucru.

author avatar
Andrei Ștefan
1.227 afisari

8 COMENTARII

  1. ..ambele propuneri sunt de cacao…. mâțu câțu este dus cu capu, iar vâslașul lu dragnea este dus cu pluta…….

  2. ca intotdeauna romanilor ( acum johanis ) li se da sa aleaga intre ciuma si holera . cum poti crede ca atat are romania la ora actuala ? dar nu pot sa fie la varf decat cei cu bube-n cap probleme cu , care sa fie tinuti in ham de cei care de fapt conduc cu adevarat . ii stiu toti cine sint , niste remorci ale serviciilor straine .

  3. & Moșteniri, politice, ? Cioloș , Hunor, „joc de glezne”, ? Ciolacu și Cîțu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger