AcasăPoliticaAu apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații...

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO

sursa foto: captură video Antena 3

La destul de scurtă vreme după ce s-a aflat despre scandalul din Parlament și despre incidentul violent în care au fost implicați doi foști miniștri PNL – Florin Roman și Dan Vâlceanu – au apărut primele imagini din timpul conflictului de marți.

Bătaia din Parlament, mai exact de pe holurile instituției, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere. Au apărut primele imagini cu încăierarea dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu, înregistrarea fiind de-a dreptul incredibilă, cu atât mai mult cu cât conflictul s-a produs chiar în clădirea Legislativului.

Conflictul dintre cei doi parlamentari a escaladat, la un moment dat, transformându-se într-o confruntare fizică pe holurile Parlamentului. Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum Dan Vîlceanu pare că ar fi încercat chiar să îl muşte pe Florin Roman.

Totul s-a întâmplat marți, 21 mai, după ce cei doi parlamentari ar fi avut un schimb de replici în plen. Cearta ar fi continuat pe hol, la un moment dat ajungându-se la îmbrânceli.

Florin Roman: „Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan”

Deputatul PNL Florin Roman a transmis un prim mesaj pe marginea acestei situații, pe Facebook. „I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului”, a transmis Florin Roman, pe rețeaua de socializare.

Roman susține că a evitat „orice ripostă” și a anunțat va depune plângere penală împotriva „deputatului huligan”.

„Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a mai scris Florin Roman.

Prima reacție a lui Ciucă

În acest caz a reacționat și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL. Al doilea om în stat a cerut public conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. (…) Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a transmis Ciucă pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Andrei Coman