AcasăPoliticaAtentatele din 11 septembrie. Adrian Năstase, dezvăluiri incredibile despre momentul în care...

Atentatele din 11 septembrie. Adrian Năstase, dezvăluiri incredibile despre momentul în care află vestea: „Mi s-a părut un serial, o reclamă de film SF”

Adrian NastaseAtentatele din 11 septembrie. Adrian Năstase, dezvăluiri incredibile despre momentul în care află vestea: „Mi s-a părut un serial, o reclamă de film SF”

S-au împlinit 20 de ani de la atentatele sângeroase din 11 septembrie de la World Trade Center din SUA. Adrian Năstase și-a amintit momentul și a povestit cum a trăit tragicul eveniment.

Pe data de 11 septembrie 2001, Năstase se afla la Palatul Victoria, acesta fiind la vremea respectivă premierul României. „A fost un șoc”, a declarat fostul premier la Antena 3 despre atentatele teroriste.

Acesta a povestit să se afla în biroul său și se uita la televizor fără sonor. „Urmăream cumva fără prea mare atenție la ce se întâmpla pe imagini. A intrat șefa mea de cabinet și m-a anunțat că, ceea ce mie mi s-a părut pentru o clipă că era un serial sau o reclamă de film SF, era o realitate”, mărturisește el.

„Atunci a început o întreagă suită de acțiuni de teamă, inclusiv în România, pentru că noi nu știam dacă atacurile teroriste nu vor viza și Ambasada Americană de la București. A trebuit să face de îndată un comandament pentru a lua măsuri de protecție. Vă dați seama că, în astfel de situații, atunci când ești la comanda Guvernului, trebuie să te gândești dacă nu cumva pot fi vizate aeroporturi, centrale nucleare, baraje. Toate aceste lucruri au fost imediat puse în mișcare, sistemele de protecție, și, de asemenea, am organizat împreună cu președintele țării o ședință CSAT, în acea seară. S-a făcut și o celulă de criză la Ministerul de Externe, luându-se legătura cu ambasadele noastre din străinătate, pentru a verifica dacă nu cumva astfel de atacuri să aibă loc și în locații românești din străinătate”, a mai povestit Adrian Năstase.

O ceremonie de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 s-a derulat în zona „Ground Zero” din oraşul New York, unde se aflau Turnurile Gemene din cadrul Complexului World Trade Center (WTC) prăbuşite după ce au fost lovite de avioane de pasageri deturnate de terorişti.

Foștii lideri de la Casa ală dar și alți șefi de stat au comemorat victimele atentatelor și au transmis mesaje omagiale.

author avatar
Andreea Vlad
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger