AcasăPoliticaAtac la Rafila, din interiorul PNL. „Cum oprim creșterea numărului de cazuri?...

Atac la Rafila, din interiorul PNL. „Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”

Atac la Rafila, din interiorul PNL. „Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”Atac la Rafila, din interiorul PNL. „Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste” (sursa foto Facebook/Ionuț Stroe)

Critici în interiorul Coaliției, pe tema gestionării pandemiei de COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al PNL-ului, Ionuț Stroe, nu își ascunde nemulțumirea la adresa actualului ministru al Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila. Totul, în ziua în care au fost anunțate aproape 10.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Liberalul arată cu degetul când vine vorba de pregătirile făcute pentru valul 5 al pandemiei, dar și măsurile de relaxare anunțate înaintea Sărbătorilor de iarnă, la finele anului trecut.
Ionuț Stroe, responsabilul cu latura de comunicare la nivelul PNL-ului, a ales să transmită joi, 13 ianuarie, un mesaj pe o rețea de socializare, în care se regăsesc mai multe întrebări. Și critici îndreptate către conducerea Ministerului Sănătății.

Stroe: Acum doar tace și doar face unele informări

„Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creștere de peste 8 ori ori față de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puțin peste două săptămâni avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte țări din Europa.
Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aștept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătății pentru protejarea populației, din partea ministerului? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste.

Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace și doar face unele informări”, susține Ionuț Stroe, într-o postare pe Facebook.

Despre vaccinare și certificatul verde

Liberalul aduce în discuție și rata de vaccinare anti-COVID la nivel național, dar și proiectul privind certificatul verde la locul de muncă. „Putem spera că acest val va aduce mai puține cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depășit 50% și știm că o parte mare din populație este în continuare expusă.

Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, conchide Ionuț Stroe.

Cifrele de la GCS

Din raportarea oficială venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) cu privire la situația COVID, joi, 13 ianuarie, reiese că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.785 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.185 mai mult decât în ziua precedentă. Iar 1.153 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

„În total, până astăzi, 13 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.875.887 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 17.118 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.771.333 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

Din raportarea de joi reiese, totodată, că numărul de persoane internate în secții cu COVID-19, în unitățile sanitare de profil, este de 3.272, cu 209 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internați 441 de pacienți.

191 afisari

5 COMENTARII

  1. Pitecantropii de la PeNeLepra au prins curaj??? serios…. ce tari sunteti! Suspendarea faraonului Klaus crede-ti ca a trecut? Mai ganditi-va baieti si fete si vorba unei colege basiste „ciocu mic” ca va prinde curentul la Beciul Domnesc.

  2. Bai prostane anunta si tu ca,si coechiperul tau de Pi.Ni.Li. Virgil Popescu,facand apel le TEMBELIZIUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Bai Stroe, bai kakanarule imputit, nu mai abera si delira atat, bai ratatule, ca o sa iti creasca capul prea mare, si nu o sa il poti duce nici cu yacht-ul tau personal, la cat de prost esti !! Lasati-l pe domnul Rafiloi in pace, ala macar stie de ce tergiverseaza lucrurile, ca doar nu vreti si voi un razboi civil acum, pe frigul asta, cine draku se baga sa se omoare ca zeii, adica cimpanzeii ? E mai bine sa facem acest lucru mai incolo, prin martie, ca doar e timp berechet, ce draku, domnule Stroe, putina decenta, va rugam !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia isi bat joc unul de altul, ca doar ce altceva r putea sa faca, decat sa se ia in gura unul cu celalalt, sa vada si poporul care e mai tare in klanta !! Ha ha ha 🙂 Rafiloiule, sa nu cumva sa te puna draku sa bagi Nazi pass-ul, ca a 2a zi si incepe macelul, sa nu zici ca nu ai fost avertizat, asculta tu la baietii cu ochii albastrii, ca aia deja fac pe ei, in caz de ceva, o sa li se duca pe pwula tot ce au furat ei in ultimii 31 de ani, pai se poate asa ceva, bai Rafiloiule ? Lasa oamenii liberi, si care scapa e bine, iar care nu, aia e !! E selectie naturala in Dacia straveche, tot timpul asa a fost, asa ca nu incerca sa schimbi ceva ce nu poate fi schimbat, aici oamenii au inca incredere in Dumnezeu, nu ca in Occidentul ateu si decadent !! Stroe, sari in cap in piscina ta fara apa, sa vedem ce cap tare ai !! Ha ha ha 🙂

  4. Situatia este scapata de sub control, de pe vremea consumatorului Orban, acum, e tarziu, DA CINE ISI ASUMA ?
    JOHANNIS, ARAFAT, ORBAN, CITU SI TOT PARTIDUL LOR DE CRIMINALI

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger