AcasăPoliticaAsasinul de la Arad e din Congo

Asasinul de la Arad e din Congo

A trecut mai bine de o săptămână de la evenimentul petrecut la Arad, când un om de afaceri a fost aruncat în aer cu tot mașina în care se afla. Știu că era mai greu să fie aruncați în aer pe rând, dar zic și eu exact cum zic televiziunile. Deci, cu tot mașină.

E lucrătura dracului, treaba e încâlcită rău. Duminică seara, o televiziune titra pe burtieră că vom vedea un interviu în exclusivitate cu soția asasinului. Chiar și a doua zi, la reluare, nu se schimbase nimic. Deși nu îl prinsese nimeni, asasinul era păstrat de televiziune pentru senzații mișto. Și dacă l-au prins, de ce l-au scăpat acum? Comentatorul, furat de magia impresionării prin idioțenii, spunea la fel ca burtiera. Ba a mai venit și o domnișoară reporter pentru a întări povestea. E clar că asasinul avea nevastă și o trimisese la negocierea senzaționalului. Nu asta e bomba, nici pe departe, ci faptul că anchetatorul a fugit. Am citat din cufureala verbală a reporteriței ușor de recunoscut. Își asezonează comentariile cu câte un „extrem” din șase în șase cuvinte. Hai că nu mai e mult și ne va spune că asasinatul a fost la Arad, extrem de Arad. Estrem de asasinat.

Am văzut, în zilele care au trecut de atunci, toate supozițiile lansate de reporteri de investigații. Victima a băut cafea în apropiere de locul atentatului. Și de unde știa că acolo urma să fie atentatul asupra lui? De inimă nu putea muri? Sau de Covid întârziat? Omorul a fost atentat terorist, apoi nu, ci răzbunare. Sau avertisment pentru taxa de protecție. Sau bulibășeală pe motiv de amantă. Sau încurcătură cu drogurile care se băgau în burta somonilor africani, căci domnul despre care nu se știe de ce a murit avea o crescătorie de pește din ăsta. S-a folosit o grenadă militară, zic specialiștii. Cred că nu ei au zis asta, ci căcăcioșii ăștia care, dacă n-au făcut armata, confundă carâmbul cizmelor cu afetul de tun. Grenade civile nu există decât prin Centrul Vechi și le spune pocnitori. Sau petarde. Se folosesc după patru beri.

Acum am văzut și varianta că asasinul e din Moldova. Republica Moldova. Eu cred că e din Congo și e negru. De aia nici nu l-a văzut nimeni când a montat bomba. A pus-o noaptea, într-un loc fără lumină. Ce să vezi când nici el nu-și zărește mâinile? Bine că n-a pus-o ziua, să facă lumea mișto de el când spune că se ascunde.

author avatar
Valentin Boeru
4.365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger